17 Mart 2018 Saat 15:11’de 26 º Balık burcunda bir Yeni Ay meydana geliyor.

Bu Yeni Ay, ruhsal ve manevi anlamda 2018’in en kuvvetli ve potansiyeli yüksek Yeni Aylarından biri olacaktır.

Balık burcu, ruhaniyet, maneviyat, merhamet, fedakarlık, duygusallık ve de hayaller ve yaratıcılık gibi konuları sembolize eder. Bu alanlarla ilgili yeni başlangıçlar ve girişimler beklenebilir. Özellikle sanatsal meslekler, yazarlık, şairlik yani ilham ile çalışanların hayatlarında yeni bir eser yaratma ve ya oluşturma alanında önemli adımlar atılabilir. Yaratıcılık ve esinlenme açısından her ne kadar önem taşısa da, bu Yeni ay aslında maneviyat ve de ruhsal şifalanma açısından ayrı bir önem taşımakta.

Yeni ay ile çok yakın dereceleri paylaşan Chiron, gökyüzünde ŞİFACI kimliği ile bilinir. Chiron’un haritalarda bulunduğu burç ve konum geçmiş hayattan bugüne taşıdığınız en hassas noktanızın, yaralarınızın, en derin acılarınızın olduğu yerdir. Her yaranın olduğu yerde şifanın da olacağı gibi, bu Yeni Ay , sizin aslında hayatınızda geçmiş acılarınızı ve yaralarınızı iyileştirme zamanının geldiğine işaret etmek de. Dolunay’a kadar,  hayatınıza giren ve ya girecek olan Şifacı ile ve ya kendiniz ile, tüm bu hüzünlerinizden ve sizi yoran, hayattan geri tutan kavramlardan kurtulabilirsiniz. Başak burcunda yaşanan Dolunay, zaten  bir çok yükü, size faydası olmayan şeyleri hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olmuştu. Farkındalıklarınız ve yüzleşmeleriniz bu Yeni ay ile tedavi sürecine başlamanızı sağlayacaktır.

02 Mart 2018- Başak burcunda Dolunay – Sadeleşme, ruhsal arınma ve detoks..

Yeni Ay’ın haritasını incelediğimizde, yükselenin Aslan olması, yöneticinin Güneş olması itibariyle, şifalanacak konunun, egonuz, kimliğiniz, görünümünüz, genel anlamda hayatınız ve sağlığınız olacağına işaret etmekte.  Fakat bu sembolikler dışında, asıl şifalanacak ve iyileşecek olan, bence içinizde barındırdığınız çocuk olacaktır. Bu Yeni ay, yeni ajjjjjçocukluğunuzdan, anne ve babanızdan getirdiğiniz yaraları öncelikli olarak şifalandıracaktır. Onlarla barışabilir, onları affedebilir, onlara teşekkür edebilir, onların sizin üzerinizde bıraktığı ağır sorumluluk ve yüklerden kurtulabilirsiniz.

Mars’ın Yeni ay ile kurduğu olumsuz açı, bu geçtiğimiz bir hafta içinde, benzer yaraların ve acıların kavga, gürültü ve şiddetle tekrar gündeminize geldiğine işaret ediyor. Geçmişte korkarak kaçtığınız adeta sizi hayalet gibi takip eden üzen ve yaralayan, rahatsız eden konular, tekrar canlanarak sizi ciddi yüzleşmelerle baş başa bırakmış olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken şey, asıl gerçeğin, taşıdığınız yara ve ya acının sizin özgürlük alanınızı şiddetli bir şekilde tehdit etmekte olduğudur. Bireysel özgürlük, hak ve hukuki alanlarınız zarar görmüş ve siz bu alanları geçmişte iyi savunamamış olabilirsiniz. Bu alanlarda yaşadığınız zorlukların üstüne giderek, mücadele ve savunmayı elden bırakmamanız doğru olacaktır. Korkularınızın, acılarınızın üzerine gitmeniz, sizi daha da güçlendirecektir. Çünkü Yay burcundaki Mars, Uranus ile kurduğu olumlu açıyla birlikte, size isyan etme, haksızlıklara hayır deme gücü vererek sizi bu acılardan özgürleştirecektir. Geçmişteki yaralarınızdan, sorunlardan, hoşlanmadığınız sorumluluklar ve görevlerden, bunlarla ilgili korkularınızdan sizi kopartarak, geleceğe adım atmanızı, yeniliğe, yeniye adapte olmanızı sağlayacaktır.  Aynı zamanda çözüm konusunda da, yeni bir bakış açısı ve ya yöntem geliştirmenize yardımcı olacaktır. Yardım, hiç beklenmedik bir yerden size gelebilir.

Yeni Ay’ın yöneticisi de olan Retro Jupiter ile girdiği olumlu ilişki , bu savaş ve mücadele ile birlikte, geçmişte deneyimlediğiniz çeşitli şifa teknikleri ve ya şifacılarla tekrar bağlantıya geçebileceğinizi gösteriyor. Daha önce denediğiniz ritüeller, terapiler,  spiritüel tekniklerden yine faydalanabilir, ruhsal ve manevi anlamda kendinizi yeniden doğurabilir ve kendinizi tedavi edebilirsiniz.

Bu tedavi ve şifalanma sonrasında, Mars’ın önümüzdeki günlerde Oğlak burcuna geçmesi ve Saturn ile kol kola hareket etmesiyle, kariyer ve statünüzü, profesyonel hayatınızı yeniden yapılandırma alanında eskisinden çok ama çok daha fazla planlı, disiplinli bir çalışmaya girmeniz mümkündür. Sorumluluk ve görev bilincinizin farkındalığıyla yüksek bir motivasyon ile dört elle işinize sarılabilirsiniz. Nisan sonlarına doğru, Pluto ile de birleşecek olan bu disiplin ve motivasyon, kariyer, sorumluluk ve statünüzü, görev ve sorumluluklar alanında  baştan aşağı değiştirmenize, eski çürümüş düzeni yıkmanıza ve yepyeni, çok daha sağlam bir düzen kurmanıza yardımcı olacaktır.

sssss

Paylaş