Jupiter 10 Mart’ tan itibaren Akrep burcunda geri gitmeye başladı. Jupiter, bu süreçte içsel ve felsefi anlamda içe dönüşlerin başlangıcına neden olacağı gibi, hayatınızı etkilediği alanlarda benimsediğiniz felsefeleri sorgulamanıza ve de bu bakış açılarında ne gibi çatlaklar olduğunu görmenize, onları tamir etmenize yardımcı olacak.

10 Temmuz civarında, ileri hareketine başlayacak olan Jupiter,  Ekim ortasında tamamen Retro alanını terk etmiş olacak ve bu süreçteki görevini tamamlamış olacak.

Bu geri gidiş sırasında, önce Pluto ile, sonrasında ise Neptun ile önemli bir açı oluşturacak.

Nisan ortalarında, (14/04 ve civarı), sorumluluklarınızın ve de ödevlerinizin, görevlerinizin değişmekte olduğu hayat alanında size gelişmeler, fırsatlar, iyileşmeler yaratacak olanaklar sunacaktır. Hem içsel anlamda, hem de hayatınızda uzun zamandan beri size fayda yerine zarara sebep olan düzeninizi değiştirme alanında, kolaylıklar, manevi tatminler ve de güzellikler getirebilir. Kendinizde eksik olan gücü bulabilir, kontrolü elinize alabilirsiniz. Bu sürece benzer bir durum, Jupiter ileri gittikten sonra Eylül ortalarında tekrar yaşanacaktır.

25 Mayıs ve civarında , Neptun ile kuracağı olumlu açıyla ise, hayata daha pozitif , daha idealist ve manevi olarak daha güçlü bakabileceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bolluk ve bereket sizin olabilir, hayallerinizi gerçekleştirmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu süreçte, daha humanistik ve de daha yardımsever bir tutum sergilemeniz mümkün. Çözüm aradığınız alanlarda, iç sesinizi dinlemeniz kolaylaşacak, evrenin size göndereceği mesajları daha kolay alabileceksiniz. Jupiter’in ileri hareketinden sonra, Ağustos ortalarında benzer duyguları yaşamanız olasıdır.

Sabian sembolleri, bildiğiniz gibi Amerikalı medyum Elsie Wheeler’ın astrolojik haritadaki her bir derece için, gördüğü vizyonlardır..Gezegenlerin ileri ve geri gittiği anlardaki semboliklerini okuyarak, süreç ile ilgili daha derin bir anlam ve vizyon sahibi olabiliriz.

Jupiter’in Retro’ya girdiği an, ‘Dağdan bir adamı dinlemeye inen kalabalık…’ semboliğine işaret etmekte.

Anlamı: İçinizdeki gücü , ilhamı, yaratıcılığı, hırsı ve tutkularınızı, arzularınızı gerçekleştirmek için sahip olduğunuz tüm yetenekleri nasıl ortaya çıkarabileceğiniz ile ilgili çalışmalara başlama zamanınız gelmiştir. Daha disiplinli, daha otoriter, daha planlı ve programlı bir şekilde nasıl hedefinize gidersiniz, ya da hayatınızda büyütmeye, ilerletmeye, iyileştirmeye çalıştığınız alanı nasıl istediğiniz noktaya getirebilirsiniz? Bunun yolları ve yöntemleri bu süreçte sizin içsel gelişiminize yardımcı olacaktır. Başkalarından çok kendinize odaklanarak, içinize kapanarak ve dış şartları olabildiğince yadsıyarak, içinizdeki en iyiyi nasıl ortaya çıkarabilirsiniz??

Jupiter’in  ileri gittiği andaki Sabian semboliği ise, ‘Telefon hatlarını düzenleyen adam, görev başında’..

Anlamı: Bu sembol, iletişime dikkat çekmekte. Jupiter ileri gittikten sonra, bulduğunuz ve ya keşfettiğiniz içsel güç ve yeteneklerinizi, çeşitli iletişim ağlarıyla zenginleştirerek ve ya onları doğru kullanarak hedeflerinize kolayca ulaşabileceğinize işaret etmekte. Artık başkalarıyla olan ilişkilerinize, iletişiminize devam edebilir, istediğiniz kişilerle, istediğiniz bağı kurabilirsiniz.

Jupiter geri giderken, hayatınızdaki gelişmeler, büyümeler ve ya olanaklar azalıyor ve ya duruyor gibi gelebilir. Hayata bakış açınız, algılarınız, gözlemleme şekliniz, inançlarınız, felsefeleriniz, seyahatleriniz, içsel yolculuklarınız değişime uğrayabilir. Sorgulamalar başlayabilir. Bu alanlarla ilgili önceki yazımda oldukça fazla ipucu vermiştim. Jupiter, doğruluk ve dürüstlük sembolü olması sebebiyle, bu süreçte kendinize olabildiğince dürüst olmalı, hatalarınızdan ders çıkarmayı kendinize görev edinmelisiniz. Aynı zamanda, retro süreci, (10 Mart 2018 – 10 Temmuz  2018), size geçmişten birilerini ve ya geçmişteki bazı olayları karşınıza çıkarabilir. Uzaklar, yüksek öğrenim , farklı kültür ve medeniyetten tanıdığınız kişiler ve ya hep gitmek istediğiniz ama gidemediğiniz yerler bir fırsat olarak karşınıza çıkabilir. Bu kişiler ve ya seyahatler size bu yolda ilerlerken ışık tutabilir.

10 Temmuz’dan sonraki süreçte, keşifleriniz, yeni yetenekleriniz ve de içinizdeki gücün ve inancın artmasıyla hayatınızda daha derin bir mutluluk ve huzura sahip olabileceksiniz.

Değişimi sevgiyle kabul etmeniz dileğiyle…

 

sssss

 

 

 

 

Paylaş