Merkür 4 Aralık saat 10:34’den itibaren 29º12 Yay burcunda, Retro hareketine başlıyor.

24 Aralık 2017’de tekrar ileri hareketine geçerek, 10 Ocak 2018’de Retro sürecinden tamamen çıkmış olacak.

Merkür, Retro süreçte iken , çözüm bulamadığınız ya da yanıldığınız, bildiğinizi sandığınız konular hakkında, ya da bitmemiş , tamamlanmamış , ucu açık işlerle ilgili sizi tekrar incelemeye, araştırmaya, analiz etmeye götürür. Zaman zaman bilinçaltınızın dürtüsü ile bu yola girersiniz, zaman zaman da başkalarının vesilesiyle ve ya yaşadığınız ve size ayna olabilecek bir olay sayesinde.

Merkür Yay burcunda ‘zararda’ olması sebebiyle , aşırı iyimser ve olumlu bir bakış açısıyla hareket etmeye niyetlendiği için, potansiyelini tam olarak gösteremez. Retro sürecinde ise bu durum, yeni deneyimler, maceralar ve de felsefeler alanında fikirlerinizi, bakış açınızı ele almanızı ve de içsel olarak geçmişteki hatalarınızı, deneyimlerinizi sorgulamanızı sağlar. Doğru çalıştırırsanız, bu süreci en verimli şekilde geçirebilirsiniz.

Bu dönemde genellikle algılarınız aldatıcı olabileceği için, karar alınması tavsiye edilmez, sadece gözlem ve araştırma yapmanız önerilir. Tüm fizibilite çalışmalarınızı bitirip, topladığınız bilgiler ışığında Retro sonunda netliğe kavuşabilirsiniz. Fakat aksiyon almak ve net karar vermek için Merkür’ün ileri gidişini beklemeniz sizin için faydalı olacaktır. Eğer Retro döneminde aksiyon alıyorsanız,  önceden alınılmış bir karar olup olmadığını sorgulamanızı tavsiye ederim.

Merkür Retro hareketinde yaşayacaklarınız, genellikle bir önceki Merkür Retro periyodu sonrasında yaşadığınız olayları bugüne taşır. Merkür en son, 13 Ağustos’da  Retro harekette bulunmuş , 5 Eylül’de ileri gitmeye başlayarak  tam olarak 19 Eylül’de ileriye gitmeye başlamıştı. Bu dönemde 21 Ağustos’da yaşanan 28º Aslan burcunda gerçekleşen Güneş Tutulması faktörünü unutmamak lazım.  Halen etkileri devam etmekte olan bu tutulmanın sonuçlarını hayatınızda Şubat ortalarına kadar görmeniz mümkün. Ayrıca bu Retro’nun, Dolunay ile birlikte başlaması, önemli bitişler, tamamlanmalar ve aydınlanmaların, farkındalıkların gündeminizde olacağını göstermekte.

Bu da çok büyük değişimlerin sizi beklemekte olduğunu gösteriyor. Özellikle 16-21 Şubat haftası  oldukça önemli olaylara işaret etmekte. Güneş Tutulması etkilerini tekrar okumak isterseniz , aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://www.astroklaros.com/2017/08/21/21-agustos-2017-gunes-tutulmasi-aslan-burcunda/

Merkür Retro an haritasına baktığımızda, Merkür’ün 29º12′ Yay burcunda olduğunu görüyoruz. En son geri gittiği burçsal nokta ise 13º14′ Yay burcu .. Bu demektir ki, bu Retro sürecinde, 13-14-15 Kasım tarihlerinde yaşadığınız önemli olaylar tekrar gündeminize gelecek ve bu alandaki ucu açık konuları nasıl çözebileceğiniz, netleştirebileceğiniz ile ilgili düşünceler içerisinde olacaksınız. Merkür, 23-24 Aralık tarihlerinde tekrar bu noktadan geçerek, benzer olayları tekrar size getirerek, bu süreçte yaptığınız iç gözlemler ve araştırmalar sonucunda daha fazla bilgi ve cevaplara kavuşturacaktır. 24 Aralık özellikle stresli bir gün olabilir, toplumsal anlamda üzerinizde bir baskı hissedebilir, ilişki ve ilişkiler anlamında, sosyal alanda sizin için önemli bir dönüm noktasını ifade edebilir. Eskiyi bırakıp, yeni bir yol izlemek durumunda hissedebilirsiniz. Ve ya ilişkinizde bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar ve para konularıyla ilgili önemli deneyimler yaşamanız mümkün görünüyor.

10 Ocak 2018 tarihinden sonra ise, elinizdeki tüm bilgilerle kafanızdaki soru işaretlerinden ve belirsizliklerden kurtulabilirsiniz. Büyük bir değişim geçirebilirsiniz. Sorguladığınız konuyla ilgili asıl büyük aksiyon ve çaba, ilk olarak, 16-17-18 Şubat 2018 tarihinde ve de 16-17 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecektir. Tarihleri not almanızı tavsiye ederim.

Merkür Retro sürecinde yaşayabilecekleriniz;

6 Aralık 2017 – Ciddi düşünceler, önemli planlar, kararlılık ve de istikrar iletişiminize yansıyabilir, imza atmanız gereken evraklarda bir kaç defa kontrol etmenizi öneririm. 27-28 Kasım da yaşadıklarınız tekrar gündeme gelebilir.

10 Aralık 2017 – Ani bir haber alabilir, beklenmedik bir fikir, düşünce aklınızda belirebilir. Yeni olanaklar, yaratıcı fikirler karşınıza çıkabilir.

15 Aralık 2017 – İkili ilişkiler ve para alanında, kendinizi ve duygularınızı daha kolay ifade edebilir, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Manevi anlamda şifalanabilir, duygusal bağlamda hassas bir gün geçirebilirsiniz.

24 Aralık 2017 – İlişkiler alanında önemli kararlar, dönüm noktaları, bakış açısı ve felsefeleriniz ile ilgili önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Eskiyi bırakıp, yeniye odaklanabilirsiniz.

25 Aralık 2017 –  İlişkilerde ciddi boyuta geçiş yapabilir, kaybetme ve reddedilme korkusuyla hareket edebilirsiniz. Sadakat başrolde.

13 Ocak 2018 – Kurmak istediğiniz disiplin ve ya planlarınız ile ilgili görüşmeler , konuşmalar yapabilirsiniz. Fikirlerinizde net olmanız, kendinizi güvende hissetmenize neden olabilir, kendinize olan inancınızı arttırabilir.

 

sssss

 

Paylaş