2 Ocak 2018 Saat:05:24 ‘de 11º Yengeç burcunda gerçekleşecek Dolunay, Yeni Yılın ilk dolunayı olmakla beraber, ilk farkındalıkları, ilk sırları, ilk gizemleri, perdeleri özellikle duygular alanında aydınlatıyor ve yansıtıyor olacak.

Duygusal anlamda oldukça yoğun ve yıpratıcı geçecek bir dolunay sizleri beklemekte. Yengeç burcu, aileyi, anneliği, yuvayı, duygusallığı, aileye olan bağlılığı, gelenekleri, geçmişi sembolize ederken , aynı zamanda ise kini, asla unutulmayan yaraları ve de kaçamak, manipulatif, gizli duyguları ifade eder. An haritasında , ağırlıklı olarak Toprak ve Su grubunun yer alması, ve de Hava’nın yokluğu, duygusal alanda güvende olma ihtiyacınız içinde kaybolarak, düşüncelere, konuşmalara, sözlere çok da önem ve ya değer vermeyeceğinizi gösteriyor. Sözler sizin için bir şey ifade etmeyebilir. Hislerinizle , sezgilerinizle ya da somut şeylerle ispat görmek isteyebilirsiniz.

Gerek parasal, gerek ilişkisel, gerekse sorumluluklar alanında hissettiğiniz baskılar ve değişime zorlayan süreçler sizi duygusal alanda bir isyan içerisine sürükleyebilir.  Depresif, duygusal anlamda gel-gitli, ne yapmanız gerektiğini bilemez bir ruh haline girebilirsiniz. Affediciliğiniz, korumacılığınız, merhametiniz yüksek boyutlara çıkacağından, kendinizi duygusal alanda bir kıskaçta hissedebilirsiniz. Yaralarınızın verdiği acı ve duyduğunuz kinle intikam hissi içinde olabilirsiniz.

An haritasının yöneticisi olan Jupiter ve  yükselen Yay, her ne kadar size olumlu ve iyimser bir dsfbakış açısı verse de, Jupiter ‘in Akrep’de 12.evde bulunması ve Dolunay’a olan olumlu açısı, şüphelerinizin , sezgilerinizin, hislerinizin, tutkularınızın aşırı artmasına neden olabilir. Duygusal alanda özellikle ikili ilişkilerinizde,  tabularınızda, en derinde yatan ilkel dürtülerinizde, cinsellik içeren konularda, başkalarıyla olan ortak gelirinizde, hem manipulasyona , hem de siz manipule etmeye müsait olabilirsiniz. Maddi, manevi ve duygusal anlamda güven içerisinde olmadığınızı düşündüğünüz her alan, her olay, her konu, size cesaret ve kendinizi savunma arzusu verebilir. Bir annenin çocuğunu koruma içgüdüsüyle neler yapabileceğini düşünün. Böyle bir boyuttaki intikam ve ya savunma içgüdüsü size neler yaptırabilir, hayal edin.. Böyle bir güçte olmanız ve karşınızdakine duygusal bir savaş açmanız mümkün.

Tüm bu koruma içgüdüsü, kin, içinizdeki nefreti dökme isteğinin, 18 Aralık ‘da yaşanan Yeni ay ile tetiklenen olaylarla bire bir bağlantılı olduğunu unutmamalısınız. O dönemde yaşadığınız olay ve takip eden süreçte duygusal anlamda neredesiniz, hangi noktaya geldiniz, hangi sonuca vardınız? Bu Dolunay’da bu sonuçları tek tek ortaya koyabileceksiniz.

Haritayı incelediğimizde, Dolunay’ın; başta Venus, Pluto, diğer taraftan Mars, Jupiter ve de Neptun ile birlikte bir ‘uçurtma’ ilişkisi içinde olduğunu görüyoruz. Gezegenler arasındaki ‘uçurtma’ açısı, yetenekler, yetiler, beceriler alanına işaret eder. Bize hem sorunu, hem de çözümü verir. Sorunlarla mücadele edecek , çözüm yaratacak potansiyelimiz olduğunu gösterir.

Ay’ın Venus ve Pluto ile olan olumsuz açısı, duygusal anlamda hem parasal hem ilişkisel boyutta, fazla duygusallaşabileceğinize, tutkularınız, arzularınız ve de bağımlılıklarınız, saplantılarınızla mücadele etmek zorunda kalacağınıza işaret edebilir. Sevme, sevilme ihtiyacınız artabilir, diğer yandan ise kıskançlık, karşı tarafa baskı kurma, intikam alma, manipule etme ve de kaybetme korkusu içinde davranmanıza neden olabilir. Karşınızdakini değişime zorlayabilir ve ya siz bir değişim yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu Dolunay’da asıl çözmeniz gereken konu, tam da bu alandır. Dolunay tam da bu noktaya ışığını tutmakta.

Bu oluşumda, tüm bu yeteneği ortaya çıkararak, enerji sarf ederek uçurtmayı uçurabilecek tek güç  Yengeç burcundaki Ay olacaktır. Şefkat, merhamet, koruma içgüdüsü, affedicilik, yuva ve aile birliği, gelenekler bağlamındaki enerjilerle hareket etmeniz sizi bir çözüme ulaştırabilir;

ya da, Mars’ın , Jupiter’in ve Neptun’un sağladığı olumlu açılar size bir çıkış yolu sağlayabilir.

-Kendinize olan inancınız ve güveniniz doğrultusunda, olayları ılımlı bir bakış açısıyla değerlendirebilirsiniz. Yanılma payını unutmamalı, iyimserlik ve şüphecilik arasındaki dengeyi iyi sağlamalısınız. Affedebilir, kendinizi avutabilir, inanabilir, ya da karşı tarafa inanmak arzusu içinde olabilirsiniz.

-Duygusal alanda gerçekten ne istediğinize karar verebilir, böylelikle eyleme geçebilirsiniz. İlişki ve ya maddi konularla ilgili tutkularınızın, arzularınızın peşinden gitmek için yüksek bir motivasyon duyabilirsiniz.

-Sezgilerinize kulak verebilir, iç sesinizi dinleyebilir, spiritüel tekniklerden faydalanabilir, kendinize bu bağlamda bir çözüm yolu araştırabilirsiniz. Gerçeklerden uzaklaşmadan, fantezi ve hayal dünyasında kaybolmadan hislerinizi kullanarak çözümsel anlamda yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz.

-İlişkilerinizde ve ya maddi alanda, düşüncenizle istediğinizi yaratabilir, olumlamaları kullanarak gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu tekniklerle istediğinize ulaşabilirsiniz.

-Soğukkanlılığınızı koruyarak, görünmeyeni görmeye çalışabilir, karşınızdakilerden ya da sizi bu duygulara sürükleyenlerden dürüstlük talep edebilir, bu bilgiler ışığında ne kadar değişime açık olduklarını, ve ya sizin ne kadar değişebileceğinizi gözlemleyerek kararlar alabilir, doğru bir sonuca oluşabilirsiniz.

-Mantığınızı devreye sokarak, tüm duygularınızı kapatıp, ciddi ve karamsar bir bakış açısıyla , tutkularınızı ve de arzularınızı, isteklerinizi tekrar gözden geçirebilir, değer mekanizmanızı sorgulayabilirsiniz. Ya da tam tersi gözlerinizi kapatabilir, kendinizi tamamen teslim edebilirsiniz.

-Rekabet duygusuyla hareket edebilir, dürüstlük ve açık yüreklilikle yapmak istediklerinizi söyleyebilir, eylem planlarınızı ortaya koyabilirsiniz. Cesur hareketlerde bulunabilirsiniz. Kavga ve münakaşa başlatabilirsiniz.

-Öfkenizi ve tutkularınızı kontrol edemeyip, her şeyi yok edebilir, yıkabilir, kendinize yeni bir duygusal alan yaratabilir, yeni bir sayfa açabilir, her şeye sıfırdan başlayabilirsiniz.

Uranus’un bu Dolunay’dan hemen sonra  ileri harekete geçmesi, özgürlük ihtiyacı, radikal davranışlar ve isteklerde bulunma arzusunu arttıracağından, son derecelerdeki yüksek Koç enerjisi ile, hayatınızı aniden değiştirmenize neden olabilir. Artık beklemeyecek, kolaylıkla aksiyon alabilecek, korkusuzca hareket edebileceksiniz. Özellikle ikili ilişkiler alanında ciddi sarsıntılar, yıkımlar ve yeni başlangıçlar yaşanabilir. Cesaret sizinle…

sssss

 

Paylaş