Neptun, 16 Haziran 2017’den bugüne, yaklaşık 5 aydan bu yana, Balık burcunda geri harekette bulunmakta.

Gezegenlerin geri gidiyormuş gibi gökyüzünde hareket etmesi, sembolik açıdan , aksiyonlarınızın yavaşlayarak, görüşlerinizin bulanıklaştığı, algılarınızın zayıfladığı ve de daha çok içinize dönerek kendinizle hesaplaştığınız dönemleri temsil eder.

Neptun, haritanızda bulunduğu evde, ilham, hayaller, hayal kırıklıkları, yanılsamalar, psişik güçler, sezgiler, karışıklık, maneviyat gibi olgularla etkisini gösterir.

Transit Neptun ise Retro hareketi boyunca, haritanızdan geçtiği evde, sizin korkularınızı, endişelerinizi  ve de kaygılarınızı içinizde yaşamanıza neden olabilir. Kendinizi avutmayı tercih ettiğiniz bu alanda yaşadığınız deneyimler, uyuduğunuz uykudan uyanmanıza sebep olabilir.  Acı gerçeklerle karşılaşmak sizi yıpratabilir, hayallerinizin gerçekleşmeyeceği gibi durumlarla yüzleşmek ağır gelebilir.

Geçtiğimiz hafta Neptun’un ileri hareketine başlamasıyla, hayaller kurduğunuz alanda, Şubat sonu aldığınız kararlar ve Haziran sonu bu alanda yaşadığınız yüzleşmeler ile oldukça yol kat etmiş olmalısınız. Haziran başı karşılaştığınız olumsuzluklar ile birlikte evdeki hesabın çarşıya uymadığını görüp, bir de üzerine çok acı çekmek ve üzülmek sizi bu vesileyle bugün daha gerçekçi , daha rasyonel bir zemin üzerinde hareket etme isteği içine sokmuş olmalı.. Aksi takdirde yine kaygan zeminler üzerinde gidip gelmeye hazır olun derim. Çünkü ne kadar çok idealist, ne kadar çok hayalperest olursanız, sonrasında yaşayacağınız pişmanlık ve şok sizi o kadar yıpratacaktır.

Neptun’un ileri hareketi, sizi yine hayallere, ideallere sonsuz bir hızla sürükleyebilir. Bu noktada geçmiş deneyimlerinize bir dönüp bakmanız da fayda var. Kafanıza koyduğunuz şey, ne kadar gerçekçi, ne kadar sağlam bir zemine sahip? Ne kadar gerçekleşebilir ve ya ne kadarı gerçek olabilir? Yoksa siz gerçeklere, hayalleri mi tercih ediyor, işin kolayına mı kaçıyorsunuz? Kendinizi yine yanlış bir yöne ve ya yola sokmadan önce, bu yola girmeye ikna olmak için yarattığınız bahaneleri bir bir rafa kaldırın ve çıplak gerçeğe odaklanın derim. Geçmişte yaptığınız hatalar, sizin en büyük kılavuzunuz olmakla beraber, hayallerinizi de bu kılavuzlar sayesinde yönetmek ve sağlam bir çerçeveye oturtmak çok da zor olmasa gerek. Merhamet, aşırı şefkat ve acıma iç güdüsü sizi yanıltabilir. Daha önce denediğiniz yollar, eğer sizi bir sonuca ulaştırmadıysa tekrar denemek size hem zaman, hem güç kaybettirecek, hem de kalbinizin tekrar yaralanmasına neden olacaktır. Objektif olup, kendi kurduğunuz tuzaklara düşmekten kaçının.

Neptun’un ileri gittiği bu zaman dilimini daha faydalı kullanmak adına, akışta kalarak, şükür ve manevi huzuru daha fazla hayatınıza taşımanızı öneririm. Daha fazla meditasyon yapıp,  kendinize çok daha huzurlu bir ortam inşa etmek için çaba gösterebilirsiniz. Bu süreç enerjinizi çok hızlı düşürebileceği gibi, çok da hızlı yükseltebilir. Kurban psikolojisinden uzak durmalı, hayıflanmak, kendinizi ya da başkalarını suçlamakla bir yere varamayacağınızı bilmeli, bunun farkındalığı ile hareket etmelisiniz.

Yükselen burcunuza göre, bu süreçte nasıl etkileneceğinizi aşağıdaki yorumlarda bulabilirsiniz.

Yükselen Koç: Bilinçaltında yatak korku ve endişeleriniz, ruhsal dünyanız, mahremiyetiniz ve kimseyle paylaşmadığınız o özel dünyanızda, endişe ve korkularınızla yüzleşmek , kendinizi daha iyi tanımak için çok iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz bazı gerçeklerle burun buruna gelebilir, bu yüzleşmelerle birlikte daha kolay hareket edebilir hale gelebilirsiniz.

Yükselen Boğa: Uzun vadeli planlarınız, beklentileriniz, arkadaş çevreniz ve bulunduğunuz sosyal çevrelerle ilgili olarak, bazı gerçeklerle karşılaşabilir, ya da tam tersi yaratıcılığınızı ortaya koyarak daha gerçekçi planlarla hareket edebilirsiniz.  Özellikle finansal alanda dikkatli hareket etmenizi öneririm.

Yükselen İkizler: Sosyal statü, kariyer, profesyonel hayat,başarı, hedefler ve de mesleki alanda otorite olan kişiler alanınızda, netleşen bazı bilgiler ışığında hareket etmek isteyebilir, hayallerinize yeniden şekil verebilirsiniz. Özellikle otorite figürlerinin, sizi kandırması ve de hayal kırıklığına uğratması muhtemel olduğu için, sağlam zeminde yürümek istiyorsanız, aldığınız sözlerinin güvenilirliğini kontrol edin derim. Ofis içi şartlar, çalışma arkadaşları, günlük rutin ve akışınız ile ilgili kontrolü sağlamak da zorlanabilirsiniz.

Yükselen Yengeç : Uzaklar, seyahatler, hayatla ilgili önemli deneyimler, eğitim, basın – yayın ve de yasal süreçlerle ilgili çok fazla hayal kurabilir, sınırlarınızı kaldırabilirsiniz. Kendinizi ispat etmek, yeteneklerinizi ortaya koymak için kendinizi zorlamalı, pes etmemelisiniz. Daha önce yaptığınız hataları tekrarlamazsanız, Aralık sonunda emeğinizin karşılığını almak için daha da hırslanabilirsiniz.

Yükselen Aslan:  Ortak gelirler, banka, miras ve ya kredi gibi başkalarının vasıtasıyla elde ettiğiniz gelirler, ve ya harcamalar, ile ilgili aşırı idealist davranabilir, risk almayı tercih edebilirsiniz. Egonuza yenilebilirsiniz. Aşırı borçlanabilir, ev satın almayı ve taşınmayı düşünebilirsiniz.

Yükselen Başak:  İkili ilişkiler, partnerlik ve ortaklık alanında yeni farkındalıklar elde edebilir, partneriniz ve ya ortağınız hakkında gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Kendinizi ve ilişkinizdeki konumunuzu değerlendirebilirsiniz. Bu süreçte sözlü ve yazılı iletişiminiz ile ilgili dikkatli olmalı, yakın çevrenize ve kardeşlerinize dikkat etmeli, atacağınız imzalar ve yapacağınız anlaşmalar ile ilgili risk almamaya özen göstermelisiniz.

Yükselen Terazi: Çalışma ve iş hayatınız, şartlarınız, günlük rutininiz, sağlık konuları ile ilgili olarak, daha özverili, daha fedakar bir yaklaşım belirleyebilirsiniz. Alma – verme dengesini bozmadan yardım ederseniz ve de kendinizi garantiye alırsanız, iyi niyetinizin suistimal edilmesine engel olabilirsiniz. Kandırılma ve ya aldatılma riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Vizyonunuzu ve de ideallerinizi bu alanlarda gerçekçi bir zemine oturtarak yolunuza devam etmenizi öneririm. Böylelikle maddi anlamda zarar görmeyebilirsiniz.

Yükselen Akrep: Aşk, romantizm, çocuklar, zevkler ve keyifler alanında daha yaratıcı, daha ilham dolu, daha başarılı olabilirsiniz. Kendinizi daha başarılı bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.Perde arkasından yürüttüğünüz organizasyonlar ve de çalışmalar başarıya ulaşabilir, sizi daha çok motive edebilir. Ocak’ın ilk haftası, yeteneklerinizi ve de eserlerinizi ortaya koyma zamanı.

Yükselen Yay: Ev, aile, gayrimenkul alanında, daha hassas ve alıngan bir tavır içine girebilirsiniz. Özellikle ailenizden ve ya yakın çevrenizden ilgi, alaka bekleyebilirsiniz. Ev ve aile konusunda belirsizlikler, net olmayan durumlar ile ilgili yeni bilgiler elde edebilir, daha gerçekçi düşünerek hareket etmek isteyebilirsiniz. Uzun vadeli planlarınız doğrultusunda ev ve aileniz ile ilgili ideallerinizi uygulamaya koymak isteyebilirsiniz.

Yükselen Oğlak: Fikirleriniz, düşünceleriniz, yakın çevreniz, kardeşleriniz ve de yaşadığınız çevredeki ilişkileriniz ile ilgili olarak, aşırı idealist ve hayalci bir yaklaşım belirleyebilirsiniz. Kariyeriniz ve profesyonel hayatınızla ilgili alacağınız aksiyonlar iletişim alanınızdaki yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü ortaya koymanıza neden olabilir.Konsantre olmak da zorlanabilir, iletişiminizde yanlış anlaşılmalarla karşılaşabilirsiniz.  İletişim aletlerinizi kullanırken dikkat!

Yükselen Kova:  Gelirleriniz, kazançlarınız, sahip olduğunuz mülkler ve değerler alanında, daha önce fark etmediğiniz önemli noktalarla karşılaşabilirsiniz. Farkındalığınız bu alanda artabilir. Para kazanma ve harcama konusunda, almış olduğunuz yanlış kararlar ve ya yönetmekle ilgili çektiğiniz sıkıntılarla ilgili aldığınız dersler doğrultusunda hareket etmelisiniz. Çok para kazanmayı hayal ederken, çok fazla para kaybedebilirsiniz.

Yükselen Balık: Görünümüz, imajınız, çekiciliğiniz ve genel anlamda sağlığınız ve hayatınız ile ilgili aşırı idealist ve ya hayalci davranabilirsiniz. Sezgileriniz, algılarınız çok artabileceği gibi , yaratıcılığınız ve de aldanma potansiyeliniz de artabilir. Farklı enerji teknikleri ve ya okültizm alanında araştırmalar yapabilir, bu alanda yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Dalgınlıklara, sakarlıklara, ufak tefek kazalara dikkat!

 

sssss

 

 

Paylaş