18 Kasım saat 14:43’de 26º Akrep burcunda bir Yeni Ay meydana gelecek.

Girişimler, başlangıçlar ve yeni adımlar ile sembolize edilen Yeni Ay’ın, Akrep burcunda oluşması, bu başlangıçların, gizli saklı, derinden ve ya dönüşümle meydana gelebileceğini göstermekte. Hayata ve ya hayatınıza olan bakış açınız değişebilir, yaşamınızı farklı bir gözle görebilir, yeni bir felsefe ve ya öğreti ışığında geçmişinizi, deneyimlerinizi değerlendirebilir, kendinize yeni bir hayat yolu çizebilirsiniz.

An haritasında Yükselen ‘in Balık ve Yeni Ay’ın da Akrep burcunda olması, duygusal ve ruhsal anlamda önemli başlangıçlar yapacağınıza işaret etmekte.  Akrep’in derin ve yoğun duygular alanındaki değişim ve dönüşüm gücü, tabular, gizli arzu ve tutkular, dürtüler alanındaki potansiyeli, Balık’ın ruhsal ve manevi boyutta, kendini teslim etme ve ya kurban etme potansiyeliyle birleştiğinde gelişecek bazı olaylar,  size bu başlangıçlara adım attırabilir. İçinizde bir yerlerde, dürtüsel olarak, herkesten gizli ve ya perde arkasında organize etmek istediğiniz girişimler söz konusu olabilir. Diğer yandan Akrep’in ketumluğu, sessizliği, bu girişimleri başkalarıyla paylaşmanıza engel olabilir.

Yükselen yöneticisi Jupiter’in , 11-12 Kasım’da Venüs ile kavuşması, belki bu attığınız adımlarda ilk kez içinizdeki teslimiyet  isteğinin coşkuyla yükselmesine neden olmuş olabilir. Bu dönemde yaşadığınız olaylar, neşe ve mutluluk, bir yandan kıskançlık, tutku ve arzu , bu duyguları abartılı bir şekilde yaşamanız, size bu yeni başlangıçlar için ilk motivasyon kaynağını yaratmış olabilir.

Yeni Ay’ın yöneticisi Mars’ın hemen Yeni Ay’dan sonra Pluto ile oluşturacağı gerilimli açı ise, üzerinizdeki hgjjjsorumluluklar ve görevleriniz açışından sizi biraz zorlayabilir. Bir yandan ikili ilişkilerinizde ve de ortaklıklarınızda huzur , denge ve de adalet arayışı içinde olmanız, diğer taraftan uzun vadeli planlarınız ve bulunduğunuz sosyal çevrenizde yapmanız gereken gerekli değişim ve yeni düzen kurma mecburiyetiniz sizi yıpratabilir ve içsel çatışmalara götürebilir. Bu durum iyi yönünden bakılırsa, hedefiniz doğrultusunda sizi motive edebilir, zorluklarla mücadele gücünüzü arttırabilir, sizi hırslandırabilir, diğer yandan ise, agresif , inatçı ve sabırsız bir tutumla acımasız bir ruh hali içinde engellere karşı savaş açmanıza neden olabilir. Sakin olmak da fayda var.

Bu alanda Merkür’ün Mars’ın ile kurduğu yapıcı ve destekçi  ilişkiden faydalanmanızı öneririm. Bu açı, sizin kolay strateji geliştirmenize, olaylara daha ılımlı ve olumlu açıdan bakmanıza, hedefleriniz doğrultusunda daha kolay iletişim kurmanıza, cesaretle ve dürüstlükle aklınızdakini karşınızdakine rahatça ifade etmenize yardımcı olabilir. Bu bağlamda işlerinizi kolaylaştırabilir.

Satürn ‘un üçüncü ve son kez Uranüs ile kurduğu olumlu ilişki ile birlikte, (24 Aralık 2016 – 19 Mayıs 2017 – 11 Kasım 2017) özellikle kariyer ve meslek hayatınızdaki profesyonel davranış biçiminiz, işinize bağlılığınız, görev ve sorumluluk bilinciniz, gelir ve kazançlar alanında yaşadığınız ani iniş ve çıkışlar ve beklenmedik olaylar alanında sizin bazı değişimler yapmanıza neden olabilir, maddi  ve profesyonel hayatta bu gerekli değişim ve düzenlemeleri yaparken kafanızda oluşturduğunuz yeni çözüm yolları ve tekniklerden faydalanabilir ,  eski yöntemleri bırakarak, yeni keşfettiğiniz taktiklere son şeklini vererek uygulamaya geçirebilirsiniz. Böylelikle hem sorumluluk bilinciyle hareket etmiş olursunuz, hem de maddi ve profesyonel alanda ihtiyacınız olan gerekli özgürlüğü elde edersiniz. Aynı zamanda da kariyeriniz ve profesyonel hayatınızda sizi başarıya götüren, üst yönetim ve ya başkaları tarafından takdir edilebileceğiniz projelere imza atabilirsiniz.

Bu Yeni Ay ile birlikte başlattığınız projeler, girişimler, önümüzde 3 Aralık’da İkizler burcunda yaşanacak olan Dolunay ile birlikte, sonuçlarını vermeye başlayabilir. Attığınız tohumlar filizlenebilir. Dolunay’ın İkizler burcunda olmasıyla birlikte iletişimsel ve düşünsel olarak net bir şekilde sonuçlarını görebilir, girişimlerinizi  sözlü olarak ifade edebilir hale gelebilirsiniz. Mars – Satürn olumlu açısı da aradığınız denge ve huzurun kalıcılaşması konusunda, istikrarlı ve disiplinli bir tavırla hareket etmenizi sağlayabilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, Dolunay’ın  yöneticisi olan Merkür’ün durağan pozisyonu olmalıdır.

Merkür’ün , 1-2 Aralık itibariyle durağan pozisyona geçerek, 4 Aralık itibariyle Retro sürecine girecek olması; şu andan itibaren bu tarihe kadar olan süreci oldukça önemli ve değerli kılmakta. Kararlarınız ve yapmak istediğiniz girişimler ile ilgili aksiyona şimdiden geçmenizi öneririm. Ya da Retro sürecini değerlendirerek biraz daha araştırma yapabilir,  25 Aralık’tan sonra Merkür’ün ileri hareketiyle birlikte eyleme geçebilirsiniz.

Son söz olarak,  Yeni Ay’ın Uranüs ile kurduğu zorlu açısı, dürtüsel olarak gelişecek bu ani değişimin, olayları akışa bırakmanızla birlikte şekil alabileceğine işaret ediyor. Yargılamalardan ve ya kendinizi sorgulamaktan vazgeçerek olayların akışıyla birlikte hareket etmeniz, içsel değişiminizi kolaylaştırarak, acı ve ızdırap çekmeden bu değişime ayak uydurabileceğinizi , başlatmak istediğiniz girişimlerde ancak bu şekilde başarılı olabileceğinizi göstermekte.

İç sesinize güvenin ve ona kulak verin..Ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz…

sssss

 

Paylaş