Saturn , 26 Ağustos 2017’de,  Yay burcunda ileri hareketine başlıyor.

sat7 Nisan 2017’de Yay burcunda Retro sürece giren Saturn, tam 5 aylık bir geri hareket sonucunda, tam da Güneş tutulmasından hemen sonra, 2016 Aralık son haftası ve 2017 Ocak ilk haftasında  yaşadıklarınızı , amaçlarınızı, hedeflerinizi , yaptıklarınızı, geçirdiğiniz sınavları tekrar gündeme  getirerek,  hayatınızdaki eksik ve ya onarılması gereken parçalarla ilgili sizi harekete geçirmeye teşvik edecektir. Geçmişte yaşadığınız bu süreçte, yaşadığınız önemli olaylar, değişimler, girdiğiniz zor sınavlar , hayatınızın zorluklarla sınanan alanları, bu Güneş tutulmasıyla ve de Saturn ‘ün ileri gitmesiyle birlikte daha da  ön plana çıkabilir.

Retro süreçler, genelde, geriye dönüp bakmanız, araştırmanız, bilgi toplamanız ve ya analiz yapmanız, içinize dönmeniz, kendinizi sorgulamanız gereken dönemlerdir. Her gezegen , doğum haritanızda belli hayat alanlarını etkiler… Örnek; eğer siz bir Yükselen Terazi iseniz, Saturn sizin , 3.evinizde Retro hareket etmektedir. Fakat haritanızda ev, aile , gayrimenkul, çocuklar , yaratıcılığınız, hobileriniz ile ilgili alanlarınızı etkiler.  Bu da demektir ki , bu Retro süreçte, Satürn bu alanlarla ilgili gerekli düşünsel bir disiplin ve yapılanma içine girmeniz gerekliliğini vurgular,  sizden de buna ulaşmak için disiplinli , planlı , programlı ve istikrarlı bir düşünce yapısı , fikirler, bilgiler talep eder. Bu alanlarla ilgili düzeni sağlamak için çok düşünmenizi, yanlışı, doğruyu ayırt etmenizi, engelleri ve ya blokajları nasıl aşmanız gerektiği ile ilgili analiz yapmanızı , sorgulamanızı ister. Bunu yapmak için de sizi bazı sınavlara sokar. Saturn ileri harekete geçtiğinde ise, artık elinizdeki bilgiler size yol gösterecek, kurmanız gereken düzenle ilgili gerekli disiplini, istikrarı sağlamanız için ortam sağlayacaktır. Saturn, Yay burcunda Retro hareket ettiği için, hayat felsefelerinizi, inançlarınızı, başkalarının bakış açıları ve fikirleriyle ilgili tavır ve düşüncelerinizi, farklı ve yabancı öğretilerle ilgili araştırmalar yapmanızı , kendinizi sorgulamanızı da bekler. Bu 5 aylık süreçte, farklı kültürler, felsefe ve öğretilerle tanışmış olabilir, hayatınıza uygulayıp uygulamama konusunda çelişkilere düşmüş olabilirsiniz.

Retro sürecinde yaşananlarla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz , Mart ayında yayınladığım, Saturn Retro yazısını okumanızı , anılarınızı tazelemenizi tavsiye ederim.

https://www.astroklaros.com/2017/03/29/07042017-saturn-yay-burcunda-geri-gidiyor-disiplin-ve-istikrar/

satSaturn ‘un ileri gittiği an haritasında, Saturn 1.evde ve de Mars ile olumlu bir açıda.. Retro süreçte biriktirdiğiniz her anı ve ya yüzleştiğiniz her durum, ders çıkarımlarınızla birlikte stratejik anlamda aksiyona dökülmeye hazır bir halde. Hayatınızla ilgili daha ciddi , daha sorumluluk sahibi, daha muhafazakar bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Retro sürecinde geçirdiğiniz sınavlar, sizi daha da olgunlaştırmış olabilir. Mars sizi görevinizi tamamlamaya ve de sabırsız ama istikrarlı bir şekilde yola çıkmaya teşvik ediyor. 27 Ağustos civarı, Jupiter’in de size verdiği destek, güven ve iyimserlikle rahatlayarak kolayca bu yolda ilerleyebileceksiniz.

Eylül’ün ikinci 10 günlük sürecinde, ikili ilişkiler ve maddi konularla ilgili daha sorumluluk sahibi ve daha ciddi bir tutum sergileyebilirsiniz. İlişkisi olanlar, ilişkilerine daha sıkı sarılabilir, sadakat ve kalıcılık kazandırmak adına önemli adımlar atabilir, evlilik ve ya birlikte yaşama gibi teklifleri gündeme getirebilirler. Maddi konularla ilgili ise, uzun vadeli, istikrar ve güç sağlayacak, kazançlı ama risk taşımayan, sağlam anlaşmalara, yatırımlara imza atabilirler.

8 Ekim haftası, Venus’un Saturn ile yapacağı olumsuz açı, sizi Nisan’ın ilk haftalarında yaşadıklarınızla yüzleştirebilir. Bu hafta yaşayacağınız olaylar sonucunda korkularınız, kaygılarınız tekrar gündeme gelebilir. İkili ilişkilerde kaybetme ve ya reddedilme, istenmeme ve ya beğenilmeme korkusu tekrar kafanızı bulandırabilir, yalnızlık duygusu içine girebilir, depresif ve ya karamsar düşüncelere kapılabilirsiniz. Para konularında, parasız kalma, kıtlık enerjisi ve ya parayı kontrol edememe gibi endişeleriniz tekrar canlanabilir. Tam da bu noktada, hayatınızda trajediye ne kadar ihtiyacınız olduğunuzu düşünün. Bu olumsuz duygular yerine olumlu duygularla , ilişkiniz ve ya finansal durumunuzla ilgili çaba göstermek ve savaşmak, sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Yenilgiyi kabullenmek ve ya olumsuz düşüncelere kapılmak, sorumluluklarınızdan kaçmak ve ya onları inkar etmek, size hayat yolunuzda sadece ZAMAN kaybettirir. Bu an, tam da ayağa kalkma, sevginiz, sevdiğiniz ve ya maddi güvenceniz için savaşma vaktidir.

8 Ekim haftası aynı zamanda Saturn ‘un en büyük sembollerinden olan KARMA ‘ nın, sizin kapınızı çalacağı hafta olacaktır. Geçmişte yaptıklarınızın sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Önemli bir karar aşamasına gelebilir, kaderinizi değiştirecek kişilerle tanışabilir, sizden yaşça büyük ve olgun kişilerden destek alarak,  alışkanlıklarınız ve de deneyimlerinizi de kullanarak ruhunuzun gelişimi ve şifalanması için gitmeniz  gereken yola kolay bir geçiş yapıp, hayatınızda yeni bir döneme adım atabilirsiniz.

Eğer Saturn ‘un bu süreçte sizin hayatınızı nasıl etkileyeceğini bilmek istiyorsanız, aşağıdaki linki tıklamanız yeterli.

https://www.astroklaros.com/guncel-olaylar-ve-hayatiniza-etkisi/

sssss

 

 

Paylaş