Merkür 13 Ağustos 2017’de 11º 38′ Başak burcunda, geri hareketine başlayacak. Tekrar düz hareketini  ise, 05 Eylül 2017’de 28º 25′ Aslan burcunda gerçekleştirecek.

Genel olarak Merkür gezegeni, doğum haritanızda bulunduğu ev ve burç itibariyle nasıl ne şekilde düşünme tarzı benimsediğinizi, nasıl iletişim kurduğunuzu, nasıl bir öğrenim becerisine sahip olduğunuzu ifade eder. Kısa yolculuklar, kardeş ve yakın çevreniz ile olan ilişkiniz hakkında bilgi verir. Eğer doğum haritanızda Merkür Retro harekette ise, geçmiş hayatta sarf ettiğiniz sözler, konuşmalar, kardeş ilişkileriniz, düşünceleriniz ile ilgili zorluklar yaşamış, bu hayatta bu konularla ilgili dersinizi öğrenmeye gelmiş olabilirsiniz. Sürekli söylemediğiniz sözlerin pişmanlığını hissedebilir, utangaç, içe kapanık, fikirlerini kendine saklayan, zaman zaman öğrenme zorluğu çeken ve konsantrasyonunu sağlayamayan bir tutum sergileyebilirsiniz.

Merkür’ün yukarıda belirtilen derecelere Retro öncesi ve Retro sonrası dokunması arasındaki süreç, aslında etkisini göstermeye başladığı ve bitireceği süreci göstermektedir. Merkür, 24/07’de , düz harekete geçeceği noktadan zaten geçmişti. Bu demektir ki, Retro sürecinin sizi nasıl etkilediğini bilmek istiyorsanız, 24/07 tarihine doğru bir yolculuk yapmak zorundasınız. 19/09’da ise 11 derece Başak burcundan geçerek, Retro sürecini tamamlamış olacak. Bu da hikayenin bitiş noktasını göstermekte.

24 Temmuz tarihinden itibaren yaşadıklarınız ile ilgili, hesaplaşmalar, araştırmalar, bilgi toplamalar size Merkür Retro sürecinden çıktıktan sonra, hayatta kolay ilerlemenizi sağlayacak veriler sunabilir. Bu süreçte karar almaktansa, daha çok almak istediğiniz kararı sorgulamanız, araştırmanız, avantajlarını ve dezavantajlarını gözden geçirmeniz, bu süreçten sonra kararınızı daha kolay almanıza ve işleme koymanıza yardımcı olacaktır. Retro süreçte, özellikle evrak işlerinde, seyahatlerde, trafikte, elektronik araçlarda, olumsuzluklar, gecikmeler, arızalar yaşamanız mümkün olabilir. Sözlü ve yazılı iletişiminizde yanlış anlaşılmalar olabilir.

24 Temmuz 2017 an haritasına gidecek olursak, Merkür’ün KAD ile buluşması, sizin kadersel ve24-07 beklenmedik bir karşılaşma, görüşme ve ya buluşma yaşadığınızı gösteriyor. Bu görüşme sonrası yaşadıklarınız, hissettikleriniz, tanıştığınız insanlar, bulunduğunuz ortamlar size yeni bir kapı açmış, yeni bir bakış açısı ve düşünme tarzı benimsemenize neden olmuş olabilir. Aynı zamanda, Venus ‘un Saturn’ e yaptığı olumsuz açı ile, ikili ilişkileriniz ve para konusunda, endişe ve korkularınız oluşmuş, reddedilme ve ya yalnız kalma, sevdiğinizi kaybetme korkusu içine girmiş, maddi anlamda paranın size kolay gelmemesi ve ya sahip olduğunuz parayı kaybetmek ile ilgili gereksiz endişeler içine girmiş olabilirsiniz. Merkür’ün Uranus ile olumlu açısı ise, size bir umut ışığı yakmış, aşk ilişkileriniz ve ya maddi konularla ilgili, beklenmedik güzel haberler  almanıza, sıra dışı hatta orijinal denebilecek fikirler, sözler duymanıza neden olmuş, bu korkularınızdan sizi bir an olsun uzaklaştırmış olabilir. Retro sürecinde işte bu korkularınızla tekrar yüzleşmek ve üstesinden gelmek durumu ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

13 Ağustos 2017’de Merkür ‘ün 11 derece Başak burcunda Retro hareketine geçtiği an haritasını 13-aguinceleyecek olursak, yükselen Yengeç ve yöneticisi Ay , Uranus ile kavuşum halinde. İlişkilerinizde ve genel olarak tutumunuzda aşırı korumacı ve şefkatli, besleyici bir tutum sergileyebilir, geçmişte yaşadığınız korkular ve ya anılarınız yüzünden, ani tepkiler ve ya fevri hareketler yapabileceğinizi göstermekte. Bunun nedeni, Venus ‘ün Pluto ile yapmış olduğu olumsuz açı ile birlikte, ikili ilişkilerde ve ya para konusunda, daha obsesif , daha bağımlı ve daha tutkulu bir ruh hali içine girmiş olmanız, duygularınızı kontrol etmek de zorlanmanız olabilir.  Bu haritada , asıl dikkat edilmesi gereken nokta, Merkür’ün Neptun ile olan olumsuz açısı olacaktır. Hayatınızda özellikle ikili ilişkilerinizde, yalanlar, kandırmalar, hüzünler, hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Aldanmalar ve ya aldatılmalar yaşanabilir. 13 Ağustos civarındaki tarihlerde yaşanabilecek bu ve benzer olaylar, ilişkinizdeki güveni sarsabilir, olumsuz düşünceler, dedikodular, şüphelenmeler , ilişkinizde etkili olabilir. Sizi güvensizliklere ve ya ilişkinizle ilgili gereksiz korkulara itebilir. Burada yapmanız gereken, bu güvensizliklere boyun eğmeyip, Venus’un Neptun ile yapacağı açıya sığınarak, ilişkinizdeki masalsı güzelliklere odaklanmanız, koşulsuz sevginin, aşkın ve merhametin, karşılıklı hoşgörünün , empatinin  tüm güvensizliklere karşı daha güçlü olduğuna inanmanızla mümkün olacaktır.. Fanteziler, hayaller, masalsı dokunuşlar, aşk sözcükleri sizi bu ruh halinden kurtarabilir.

Merkür 5 Eylül’de , 28 derece Aslan burcunda ileri hareketine başlayacak. Bu süreçten önce 21 05-09Ağustos’da yaşanacak olan Güneş Tutulmasının, tam da bu derece de gerçekleşmiş olması aslında yaşanacak olayları daha da net önümüze koymakta. Güneş tutulmasının hayatınızda önemli bir başlangıç ve girişim getirmesi, kadersel bir dönüm noktası yaratması, hayatınızı baştan aşağı değiştirecek olmasıyla , Merkür ‘ün aynı derece de ileri hareketine geçiyor oluşu, tutulma etkilerinin de hayatınızda daha belirgin hissedileceğini göstermekte. Büyük girişim ve ya başlangıç ile ilgili konuşmalar, görüşmeler 5 Eylül sonrasında gündeminizde daha doğal ve kolay bir şekilde   gerçekleşebilir. İşler daha hızlı ve sabırsızlıkla ilerleyebilir. 11 Eylül haftası , Mars ile yapacağı kavuşum açısıyla, fikirlerinizle ilgili, ya da Retro süreçte üzerine düşündüğünüz kararlarınızla ilgili daha kolay aksiyon alabilirsiniz. 17 Eylül civarında, Venus ‘un Uranus ile olumlu açısıyla, aşk ve para açısından olumlu ve beklenmedik fırsatlar ve şanslar elde edebilirsiniz. Bu da işlerinizi daha da kolaylaştırabilir.

19-21 Eylül arası Merkür’ün yine Neptun’e karşıt açısıyla, ikili ilişkilerde güvensizlikler gündeme gelebilir. Kendinizi bu süreçte, ön yargılardan, şüphelerden, aldanmalardan ve yanılgılardan uzak tutmalısınız.

Merkür Retro süreci, ilişkiler ve para konularında ciddi sınavlar içermekte. Bu süreçte, zihninizin ve aklınızın bulanık olması nedeniyle yanlış yargılara ve ya düşüncelere kapılmanız mümkün olacağından, olabildiğince sağ duyulu ve akılcı yaklaşımlarla hareket etmelisiniz. Danışın, sorun, araştırın. Ön yargılı davranmaktan kaçının. Herşeyi iki defa kontrol edin.

Sevginin , aşkın kıymetini bilin ve de hoşgörünün , sağduyunun yolundan ayrılmayın.

 

sssss

 

Paylaş