07 Ağustos 2017 saat 21:10’da , 15 º Kova burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek.

Ay tutulmaları, genelde bitiş ve sonlanmaları, teslimiyetleri hayatımıza getirir.

Bu Ay tutulmasının baş rolünde Ay Kova burcunda, Güneş ise Aslan burcunda yer almakta.

”Ben mi? Biz mi? ” sorusu, doğum  haritanızda Tutulmanın etkili olacağı hayat alanında, sormanız ve cevaplamanız gereken soru olacaktır.

Ay’ın yöneticisi Satürn, haritanın en tepesinde konumlanmış. Bu süreçte, bitirmek istediğiniz ve ya kurtulmak gfjgistediğiniz her kötü alışkanlık, hayatınızda bitirip elveda demek istediğiniz eski anılar ve geçmişiniz; sizin statünüzü, toplum içindeki konumunuzu, ve de kariyerinizi olumlu yönde etkileyecektir.  Hayatınızın ve kaderinizin iplerini elinize alabilir, önemli kararlar verebilirsiniz. Ciddiyet, disiplin, hedef odaklılık ve istikrarlı çalışma sizi bekleyebilir. Evlenebilir, hamile kalabilir, iş kurabilir, terfi edebilir, iş değiştirebilirsiniz.

Satürn ‘un Retro’ da olması , kafanızı karıştırmasın. 26 Ağustos itibariyle ileri hareketine başlayacak olan Saturn , kurmak istediğiniz bu düzende, an itibariyle hızlandırıcı etki gösterecektir. Önünüzdeki engelleri kaldırarak, istediğiniz disiplini ve istikrarı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Satürn ‘un hemen yanı başında bulunan Juno ve Cupido , özellikle ikili ilişkisi olanlar için, tutulmayı takip eden bu 6 aylık dönemde, nişan ve ya evlilik temalarını gündeme getirebilir. Saturn’un Ay düğümlerine yaptığı olumlu açılar da, kadersel kapıların sizlere açıldığını göstermekte. Saturn’un kendisi de KARMA olduğu için, bu tutulma , konumu itibariyle hayatınızda önemli fırsatların ve kararların ön plana çıkacağına işaret ediyor.

Güneş’in Aslan burcunda olması ve de  bu tutulmada Mars ile birlikte hareket ediyor oluşu, erkek figürlerin hayatınızda ön plana çıkacağına, ve de sizi duygusal anlamda biraz zorlayacağına işaret edebilir. Öfkeli ve sabırsız olabilir, sinirlerinize hakim olamayabilirsiniz. Fiziksel aktiviteler ve ya sporla , fazla ve olumsuz enerjiyi vücudunuzdan atabilirsiniz. Güneş’in Pluto’ya yaptığı olumsuz açı ise, hayatınızda baskı kuran, ve ya sizi manipüle etmeye çalışan kişilerle , olaylarla ve ya durumlarla ilgili çözülmeler yaşayabileceğinizi gösteriyor. Bu durum, sizin önünüzdeki engelleri kaldırmaya yardımcı olacaktır.

An haritasında Yükselen Balık , Neptün ile kavuşmakta, yönetici Jüpiter  ise Terazi ‘de 8.evde konumlanmış. Manevi ve ruhsal anlamda yoğun geçecek olan bu tutulma ile birlikte,  KARMİK olaylara seyirci olmanız mümkün. Jüpiter’in Pluto ile 4 Ağustos’ ta kurduğu ilişki ile , uzun zamandan beri değiştirmek istediğiniz düzen konusunda başarı sizi beklemekte. Hem Ay, Hem Güneş, Jupiter’i bu yolculuğunda desteklerken, size iyimserlik verebilir, duygularınızı dürüstçe karşı tarafla paylaşabilir, farklı felsefeler ve yabancı ülkeler, uzak seyahatler ile ilgili çevrenizden destek görebilirsiniz.

Neptün ‘un Balık burcunda Yükselen’e yakın olması, şefkat ve merhamet duygularınızın yükseleceğine, hayaller ve idealleriniz peşinden  gitmeye karar vereceğinize, aynı zamanda hassas ve alıngan bir tutum sergileyeceğinize işaret edebilir. Önünüzü görmekte zorlanabilir, bir sis bulutunda hissedebilirsiniz kendinizi. Bu noktada da, Allah’a sığınmak, maneviyata yönelmek, kendi iç sesinizi dinlemek, enerjisel terapilere katılmak size yardımcı olabilir. Neptün ‘ün Merkür ile yaptığı olumsuz açı ise, özellikle ikili ilişkilerle ilgili olarak, birbirinizin kalbini  hissedeceğinize, konuşmadan anlaşacağınıza işaret etmekte. Algılarınızın bu zamanda sisli olması, sizi endişelendirmesin. Ruhlarınız birbiriyle kolayca iletişim kuracaktır.

Güney Ay Düğümüne yakın gerçekleşecek olan bu Ay tutulması , geçmişinizden, yaralarınızdan, kötü alışkanlıklarınızdan, geride bırakmak istediklerinizden kurtulma zamanıdır.  Affetmeli, geçmişinizle vedalaşmalı, yaralarınızı şifalandırmalı, teslim olmayı öğrenmelisiniz.

Bu teslimiyet, 21 Ağustos’da Aslan burcunda yaşanacak olan Güneş Tutulmasına  sizi hazırlayacak, hayatınızda geleceğinize temiz sayfalar açmanıza , yeni başlangıçlar yapmanıza neden olacaktır.

Son olarak Sabian Sembollerinde 15 derece Kova, ”Bir çitin üzerinde şarkı söyleyen  bir çift Aşk kuşu” semboliği ile ifade edilmekte..

Anlamı ise, hayatınızdaki hediyelerin ve ödüllerin, ancak ruhunuz manevi anlamda görevlerini yerine getirdiği zaman size bahşedileceği yönündedir. Mutluluk , mutluluğu doğurur, yaydığınız enerji ne ise, aynı enerjiyi siz kendinize çekersiniz. Siz bütünün bir parçasısınız. Dolayısıyla içinizde yarattığınız mutluluk başkalarına bulaşırsa ancak herkes mutlu olur, ve siz de bir sonraki mutluluğa ancak bu şekilde ulaşırsınız .

16 derece Kova ise, ” Masa başındaki büyük iş adamı”,  anlamı ise, tutulmayı takip eden 6 aylık süre  boyunca, hayatınızdaki hedeflere ulaşabilmek için, işkolik edasıyla çalışmanız, istikrarı ve disiplini elden bırakmamanız gerektiği yönündedir. Bu ciddiyet ve disiplin, sizi başarıya götüren en önemli noktalar olacaktır.

 

.sssss

 

 

 

 

Paylaş