09 Temmuz saat 07:06’da 17º Oğlak’ta yaşanacak olan  Dolunay, gökyüzünde oldukça kuvvetli gezegenlerin etkisi altında gerçekleşecek.

Dolunay genel anlamda doğum haritanızın hangi evinde gerçekleşiyorsa, hayatınızın o alanında bitişlere, teslimiyetlere, tamamlanışlara ve farkındalıklara neden olur. Dolunay’ın kuvvetli ışıkları altında, her şey açık ve net bir hal alır, haklı, haksız ortaya çıkar, gizlenen bilgiler, sırlar ortaya dökülür, bulanıklar çözülür, buna bağlı olarak da hayatımızdan çıkması gerekenler çıkar, yeni bir başlangıç yapmaya sizi hazırlar.

Oğlak burcu, hayatınızdaki hedefleri, planları, statüleri, toplum içindeki duruşunuzu, prensiplerinizi, stratejilerinizi, disiplin anlayışınızı, sorumluluklarınızı, kariyerinizi ve profesyonel hayatınızı ifade eder. Bu bağlamda bu konulardan biriyle ilgili bir bitiş ve ya tamamlanma yaşamanız muhtemeldir. Özellikle üzerinize yapışan ama sizin sorumluluğunuzda olmaması gereken ödevleri, kolaylıkla geçmişte bırakabilir, üzerinizden atabilirsiniz.

Bu Dolunay’da, gökyüzünde oldukça sert oluşumlar mevcut olacak. Akrep burcunun Eski ve Modern Astroloji’deki yöneticileri, birbirleriyle savaş halinde olacaklar. Mars Güneş’in safhını Yengeç burcunda desteklerken, Oğlak burcundaki Pluto,  Ay’ın safhında gücünü ve kontrolünü sergiliyor olacak. Bu yıkıcı enerjinin ortaya çıkmasıyla birlikte, kendinizi aile ve kariyer arasında mücadele ederken bulacaksınız.

Bu durum, hem duygusal hem mantıksal anlamda, üzerinizde ciddi bir gerilimin ve baskının oluşmasına neden olabilir. Yasal, ailesel bir konu ve ya işinizle, kariyerinizle ilgili bir ikilem içinde kalabilir, bu durumdan kurtulabilmek için elinizden geleni yapmanız konusunda üzerinde güçlü bir baskı hissedebilirsiniz. Bu kararı alırken duygusal anlamda yıpranabilir, ego savaşları içine girebilir, kendiniz için savaşmak durumunda kalabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, ödevleriniz ve sorumluluklarınız bağlamında büyük bir değişime girmeniz kaçınılmaz olacaktır. Alacağınız kararlar, aileniz, yuvanız , gayrimenkul ve ya eviniz ile ilgili size yeni bir düzene sürükleyebilir. Bu mücadele sırasında tavsiyem, ısrarcılığınızı ve inadınızı sonuna kadar sürdürmeniz ve de ipleri başkasının eline vermemeniz yönünde olacaktır. Kendinizi müdafaa etmekten ve de istediğiniz düzeni kurma konusunda gerekli baskıyı karşı tarafa kurma konusunda disiplini elden bırakmayınız. Pluto’nun yıkıcı etkisinden ve de kontrol gücünden faydalanmaya bakın. Gerekli fedakarlıklardan çekinmeyin.

İkili ilişkilerde, bu durum yıkıcı etkilerden çok tutkunun, arzunun, cinselliğin, hırsın ve sahiplenici hareketlerin artışına ve de duygusal anlamda yoğunlaşmaların, yükselmelerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Bu sırada yaşayacağınız ve bulunacağınız ortamlardaki şiddet, arzu, mücadele, baskı ve güç savaşlarının; sizin ve ilişkilerinizde, zamanla huzura, rahatlığa  yerini bırakacağını bilin. Bu durumun geçici olacağının farkına varın, yaşadığınız zorlukların zamanla daha  güvende hissedeceğiniz bir ortam içine girmenize yardımcı olacağını unutmayın. İlişkilerinize sahip çıkın ve gerekeni yapmaktan çekinmeyin. Merkür’ün Venüs ile olan olumlu açısı partnerinizle keyifli vakitler geçirmeniz için size destek olacaktır. Daha fazla iletişimde bulunabilir, daha fazla fikir alışverişi içerisine girebilir, bundan da keyif alabilirsiniz.

Diğer taraftan Dolunay’ın etkisiyle, duygusal anlamda hislerinizle ilgili çözülmeler yaşayabilir, geçmişinizde sizi üzen, rahatsız eden konuları, bilinçaltınızdaki dipsiz kuyudan kolaylıkla yukarı çekerek yüzleşebilir, etrafınızdaki kişilerden ve ya ilişkilerinizden alacağınız destek ve güç sayesinde bu konularla ilgili korkularınız ve endişelerinizle kolaylıkla yüzleşebilirsiniz. Unutmayın ki, hayatta her sıkıntı geçici ve unutulmaya mahkumdur.

Bu Dolunay’da, bilinçaltınızdaki duygusal anlamda size yük olan ”her şey”den kurtulmaya niyetlenin.

Oğlak burcunda rahat etmeyen Ay, sizi huzursuz etse de, sizi huzursuz eden ”her şey”i daha net fark edebilir, onlardan ebediyen kurtulmak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Bu konuda rolünüz ne olmalı? Statü, kurallar karşısında aile, gelenekler ve geçmiş; bu ”her şey”i nasıl ve ne şekilde bağlıyor, neresinden geçiyor.

Yeter ki artık geçmişte yaşamayın, geçmişinizin geleceğinizin gölgesinde kalmasına ve tekrar etmesine izin vermeyin. Geleceğinize  SİZ engel olmayın.

 

sssss

 

Paylaş