Yeni Ay, Temmuz ayının 23’ünde, saat 12:45’de Aslan burcunun 0º sinde meydana gelecek.

Her zaman belirttiğim gibi, Yeni ay, doğum haritanızın hangi alanında gerçekleşiyorsa, o alana bir yenilik, başlangıç ve girişim meydana getirir. Tohumlar atılır, ve bir sonraki dolunaya kadar filiz vermesi beklenir. Gerçekleştiği burç, bu başlangıçların nasıl bir başlangıç olacağını anlatırken , diğer gezegenlerle olan pozisyonu ise, başlangıçların hangi şartlar altında meydana geleceğini gösterir.

adsizdfgBu Yeni Ay’ın an haritasını incelediğimizde, Aslan burcunda gerçekleşeceğini görüyoruz. Başlangıçların, cesur, atak, aniden, büyük bir coşku ve heyecanla meydana geleceğini gösteriyor. Güneş ve Ay’ın 0º  de olması daha olgunlaşmamış şartlar olduğuna işaret edebilir. Mars ‘ın hemen yanı başında Aslan burcunda olması, bu başlangıçlar ve girişimler için ne kadar sabırsız, coşkulu ve heyecanlı olduğunuzu göstermekte. Motivasyonunuz , eforunuz bu girişimler doğrultusunda ortaya çıkmak için sabırsızlanmakta. Aşk, sevgi, cinsellik hayatınızda ön plana çıkabilir. Spor yapabilir, müsabakalara katılabilir, fiziksel aşırı efor sarf edebilirsiniz. Yaratıcı hobiler, zevkleriniz önem kazanabilir. Çocuğunuz ile ilgili konular ve ya çocuk sahibi olma isteğiniz  gündeme gelebilir.

 

Yeni Ay ‘ın genel itibariyle haritanın 10.evde konumlanması, bu başlangıçların statünüz, kariyeriniz, profesyonel hayatınız, işiniz ve de toplumsal duruşunuz ile ilgili olduğunu söylemekte. Kariyerinizde yıldızlı bir döneme giriş yapabilir, sahnelerde boy gösterebilirsiniz. Başarı, terfi ve ya bir projenin olumlu sonuçlarını alabilirsiniz. Aslan burcu, aynı zamanda rekabeti de ifade ettiği için, aslında bu başlangıçların, birçok rakip arasından sıyrılmakla sabit olacağını gösterebilir. Çaba sarf etmeniz, kendinizi ispat etmeniz, emeğinizin karşılığını almak için gerçekten de cesur ve atik davranmanız gerekebilir. Hırslanabilir, korkusuzca ileri atılabilirsiniz.

Haritada yükselen burcun Terazi’de olması, ilişkilerinizin, partnerlerinizin, ortaklarınızın, ve ya müşterilerinizin bu başlangıçlarla yakından bağlantısı olduğunu göstermekte. İkili ilişkileriniz büyük bir değişim geçiriyor olabilir, hayatınıza yeni anlamlar katıyor olabilir, bu yüzden hayatınız ve toplumsal duruşunuz ile alakalı yeni başlangıçlar yapmak , ve ya iş , kariyer anlamında girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz. Yönetici gezegen Venus’un İkizler burcunda olup, haritanın yükselenine olumlu açı yapması, kurduğunuz ilişkilerin fiziksel çekimin yanında, akıl ve fikir uyumu içerdiğini de göstermekte. Konuşmaktan, fikirlerinizi paylaşmaktan zevk alabilir, benzer konulara ilgi duyabilirsiniz. Birlikte eğlenceli ve keyifli ortamlarda bulunabilir, sosyalleşebilirsiniz.Bu durum, sizi birlikte daha uyumlu ve dengeli bir çift haline getirebilir.

Venus’un Satürn’e karşıt açıda bulunması ise, bu ilişkide karmik dengelerin olduğunu, kaybetme ve ya reddedilme korkularınızın bulunduğunu göstermekte. ”Ne ekerseniz, onu biçersiniz.” sözünün anlamını unutmadan, geçmişten getirdiğiniz karmik dersleri almaya çalışmalı, buna göre hareketlerinizi belirlemeli, yenilerini yaratmamak için çaba sarf etmelisiniz. Bunun için yapmanız gereken en önemli şeyin, kaybetmek ve ya reddedilmek ile ilgili korkularınızı yenmek olduğunu bilmelisiniz. Korkular ve endişeler yersizdir ve üzerinde durulduğunda gerçekleşir. Endişelerinizi bırakın ve akışa güvenin.

Haritadaki gezegenlerin çoğunlukla Ateş grubunda bulunması , gerçekten olayların ve aksiyonların hızlı bir şekilde seyir edeceğini göstermekte. Ani kararlar alabilir, sabırsızca davranabilirsiniz. Mars’ın Yeni ay’ı bu kadar yakın bir şekilde desteklemesi, ateşi körüklerken size de zarar verebilir. Başarmak istediğiniz ve ya başlatmak istediğiniz her ne ise, kısa sürede gerçekleşmezse, aşırı öfke ve sinirlilik halleri gösterebilir, saldırganlaşabilir, karşılaştığınız engellere savaş ilan edebilirsiniz. Başkalarının ve ya kendi canınızı yakabilirsiniz. Risk alabilir, düşünmeden hareket edebilirsiniz. Aceleci davranmamaya çalışın, kendinizi biraz yavaşlatın.

Unutmayın , öfke ile kalkan zarar ile oturur. Sonrasında pişman olmayın.

Bu Yeni Ay, 21 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Güneş Tutulmasından  önceki son Yeni Ay.

Hayatınızı kökten değiştirecek olan başlangıçlar ve yenilikler asıl 21 Ağustos’da, yaşanacak olan Güneş tutulması ile gündeminize oturacak ve etkisi 6 ay boyunca sürecek. Dolayısıyla 23 Temmuz’da yaşanan bu yeni Ay ile bu başlangıçların ilk tohumunu atıyor olacaksınız. Bu Yeni Ay’da, yaşadığınız olayları iyi gözlemleyerek , hayatınızın hangi yönde büyük bir değişim geçireceğini keşfedebilirsiniz.

sssss

 

Paylaş