Gökyüzünde en son 30/03/2017 tarihinde gerçekleşen , Jüpiter – Pluto karesi, son kez olarak 04/08/2017 tarihinde gerçekleşerek, hayatınızın belli alanında değişmesi gereken düzeninizi son kez harekete geçirecek.

İlk olarak 24/11/2016’de gerçekleşen bu gökyüzü hareketi ile, hayatınızın belli alanında çürümüş, size artık fayda sağlamayan hatta sizi aşağıya çeken düzenle ilgili aksiyon almaya zorlanmış olabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkiler vasıtasıyla ve başkalarından aldığınız güçle, bu eyleme geçmiş olabilir, kendinize olan güveninizin artmasıyla ve yüksek iyimserliğinizle ileriye doğru ilk adımları atmış olabilirsiniz. Paranın ve ya arzunun,tutkunun gücünü en yakından hissetmiş olabilir, bu doğrultuda cesur kararlar vererek , gelecek ile ilgili fırsatları yaratmış olabilirsiniz.

İkinci kez 30/03/2017’de yine Jüpiter ‘in Pluto ile çatışmış olması, bu süreçte değiştirmiş olduğunuz ve ya hala değiştirmek için çabaladığınız düzenle ilgili, size yeni fırsatlar getirmiş olabilir. Bu fırsatlar yine ikili ilişkiler vasıtasıyla hatta bu sefer, geçmişten tanıdığınız kişileri hayatınıza çekerek size güç vermiş olabilir. Mars’ın Boğa burcunda Pluto’ya olumlu açısı, değiştirmek istediğiniz düzenle ilgili, özellikle hayatınıza çektiğiniz Boğa burcu semboliğinde kişilerle, özellikle de eril figürlerle, işlerinizi kolaylaştırdığınızı göstermekte. Kendinize olan inancınız, maddi manevi güvende hissetme ihtiyacınızla  birleşince , hayatınızda istediğiniz istikrarı kolayca sağlamanıza yardımcı olmuş olabilir.

Üçüncü ve son kez, 04/08/2017’de gerçekleşecek olan bu çatışma, son kez düzeninizi değiştirmek için, özellikle ikili ilişkiler alanında size büyük fırsatlar ve ya büyük umutlar getirebilir. Evlilik kararı ve ya tam tersi boşanma kararı alabilirsiniz. Ortaklık ile gelişecek, iş fırsatlarına sıcak bakabilirsiniz. Sosyal konumunuzu değiştirecek, toplum önündeki rolünüzü ve sorumluluklarınızı değiştirecek ve sizi geleceğe olumlu bir şekilde götürecek kararlar için an meselesi olabilir. Ay’ın da, Oğlak burcunda bulunması ve haritanın tepe konumunda olmasıyla birlikte, kadın figürlerin , otorite kişilerin, ve ya annenizin, bu değişim ve dönüşümde payının yüksek olacağını, hayatınızda gelişecek olayların, statü ve ya kariyer ihtiyacınızla bağlantılı olabileceğini fark edebilirsiniz.  Venus’ün Yengeç burcunda haritanın en alt noktasında bulunmasıyla , bir yandan kariyer ve ya statü edinme ihtiyacı içindeyken, bir yandan da yuva kurma özlemi, ve ya aile ilişkilerinizi güçlendirme isteğiniz, sizi içsel bir çelişkiye götürebilir. Hayatınızda otorite olan, özellikle bayan figürlerle çatışmaya girebilir, ailenizi ve ya aile hayatınızı müdafaa etmek durumunda kalabilirsiniz.

Merkür ün Neptün ile olan olumsuz açısı, bu süreçte yaşadığınız olaylar içerisindeki detayları algılamanızda zorluk yaratabilir ve  ya yanılmanıza neden olabilir. Detaylarda boğulabilir, önünüzü göremeyebilirsiniz. Kendinizi aldatmaya müsait olabilir, özellikle çalışma şartları, ofis içi ortam, ilişkiler, ve işinizin muhtevası  ile ilgili yanılgılara açık olabilirsiniz. Günlük düzeninizi planlamakta zorlanabilirsiniz. Karar almadan önce her detayı bir kaç defa kontrol etmenizi öneririm. Ve ya bu karar sürecini,  askıya alarak, Merkür Retro süreci sonrasına bırakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Merkür ,  Retro prosesine 11 Ağustos itibariyle önce yavaşlayarak, sonra durarak geçiş yapıp, ileri hareketine , 5 Eylül 2017 itibariyle başlayacaktır.

Jüpiter , 16/01/2018’de,  2016 sonu ve 2017’de, çatışmakta olduğu Pluto’ya olumlu açı yaparak, 2016’da başlayan ve 2017’de devam eden bu zorlu ve cesaret gerektiren düzen değişikliğine, oldukça yapıcı ve olumlu destek vererek asıl hedefe ulaşmanızı sağlayacaktır. Haritadaki Oğlak stellium’u , kariyeriniz ve ya sosyal statünüzün hayatınızda başrol oynayacağını göstermekte. Konumunuz değişiyor, kariyeriniz şekilleniyor, hayatınızın kontrolünü tam anlamıyla ele alıyorsunuz.

Artık BAŞARI, hayatınızda, istediğiniz alanda, SİZİN olabilir. Başkalarının üzerinde istediğiniz gücü sağlayabilir, hayatınızda değişmesi ve dönüşmesi gereken yerleri çok kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Ya da değişimi kolaylaştıracak etkenlere öyle kolay sahip olursunuz ki, suyun yolunu bulması gibi doğal ve akıcı bir şekilde hayatınız gerektiği gibi değişir.

sssss

 

Paylaş