Yeni ay, 25 Mayıs 22:47’de 4º İkizler burcunda gerçekleşecek.

Yeni ay, başlangıçlar, yeni girişimler , yeni oluşumlar ve yeni atılacak adımlara işaret eder. Doğum haritanızda, hangi hayat alanınızda gerçekleşiyorsa , oraya bir yenilik yaşatır ve yeni bir sayfa açar.

Bu Yeni ay İkizler burcunda gerçekleşmek ile birlikte, yönetici Merkür ‘ün etkisinde olacak.

adsizAn haritasında, Yükselen Oğlak, görünürdeki olayların, sorumluluklar, kurallar , prensipler ve stratejileriniz ile ilgili olacağını göstermekte. Pluto’nun , yükselene çok yakında bir pozisyon da olması, hayatınızla ilgili genel olarak bahsettiğimiz bu kavramların tamamen değişeceğini, eski düzeninizin tamamen yıkılıp, kontrol edemediğiniz nedenlerden dolayı , yeni bir düzene adapte olmak zorunda kalacağınızı göstermekte.

Yeni Ay’ı kontrol eden Merkür’ün haritanın en dip noktasını yakalaması, ve de Boğa burcunda bulunması, bu değişime ayak uydurabilmek için, ailenize, yuvanıza, geçmişinize, aile bireylerinize sığınacağınıza işaret ediyor. Kendinizi hem maddi, hem manevi güvende hissetmek isteyebilir, bu nedenle kendinize yeni bir hayat düzeni kurmak durumunda kalabilir, ve ya tam tersi sorumluluklarınız ve hedeflerinizin değişmesiyle, ailenizle iletişimde kalarak, onların fikirlerini alarak ve ya, onların yanında kendinizi daha güvende hissederek yeni hayat düzeninize yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz.

Diğer taraftan, Pluto’nun Venüs ile olan olumsuz açısı,  yeni sorumluluklarınızın sizi para ve ya ikili ilişkiler konusunda, zorlayacağı yönünde. Kıskançlık, aşırı sahiplenicilik, tutku ve arzuların depreşmesiyle , ikili ilişkilerinizde gerilimler yaşayabilir, dengenizi bozabilir, karşınızdakini yönetmek isteyebilir ve ya karşınızdakinden baskı görebilirsiniz. Temelinde yatan kendine güvensizlik ve kaybetme korkusu sizi yanlış davranışlara itebilir ve ya karşınızdakini aynı şekilde etkileyebilir. Eğer ilişkiniz sağlamsa, bu tavırlar ve davranışlara karşın kalıcılığını koruyabilir ve daha da güçlenebilir, birbirinize daha sıkı sarılabilirsiniz. Eğer sağlam temellere dayanmıyorsa, ilişkiniz yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.  Para ile ilgili bazı sıkıntılar yaşayabilir, maddi anlamda dar boğazlarla karşılaşabilir, zevklerinize para harcama arzusu sizi sonrasında büyük bir pişmanlığa itebilir.

Yeni ay’ın İkizler burcunda haritanın, aynı zamanda aşk, flört, yaratıcılık , çocuk ve keyifler, zevkler alanında gerçekleşiyor olması, bu konularla ilgili, yeni fikirler, yeni düşünceler içine gireceğinizi, eylem anlamında olmasa bile, en azından bu konularla ilgili yeni girişimleri kafanızda canlandırmak isteyeceğinizi göstermekte. Yeni ilişkinizin, nasıl olması gerektiğine karar verebilir, hatta aynı anda bir kaç fırsatla birden karşılaşabilirsiniz. Bu ve diğer hayat alanlarınızla ilgili yeni fikirler, yeni anlayışlar ve düşünceler arayışına girebilirsiniz.

Fakat Yeni ay’ın hiç bir gezegen ile açı yapmaması, bu başlangıçları bir süre içsel anlamda yaşayacağınıza ve de eyleme dökemeyeceğinize işaret etmekte Sabırsızlık gösterebilir,  kararsızlık yaşayabilir ve ya fikirlerinizde gelgitler yaşayabilirsiniz. Ya da nasıl eyleme geçeceğinizi bilemeyebilirsiniz. Fikirlerinizi söze dökemeyebilir, kimseyle paylaşamayabilirsiniz. Bir ilişkiye başlamak ile bitirmek arasında kalabilir, çocuklarınızın eğitimi ile ilgili  kararlarınızda net olamayabilir, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için önünüzdeki fırsatlardan hangisini değerlendirmeniz gerektiğine karar veremeyebilirsiniz. 28 – 29 Mayıs’ta Hilal’in ilk ışıkları ile ilk adımları atabilirsiniz.

31 Mayıs’ta Merkür’ün Pluto ile yapacağı olumlu açı sayesinde, daha net ve kalıcı kararlar alabilir, kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. 3 Haziran ‘da ise, Venus’ın Ay düğümleri ve de Satürn ile yapacağı olumlu açılar sayesinde ilişkinizde ve ya maddi konularla alakalı kalıcı ve kadersel adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte alacağınız kararlar, ilişkinizin daha ciddi, uzun vadeli ve kalıcı olmasında etkili olacaktır.

Bu Yeni Ay , ciddi değişim ve dönüşümlere sahne olmakla beraber sancılı bir psikolojiyi gündeme getirebilir , aynı zamanda, ikilemleri hayatınıza çekebilir. Sabırsızlığı bir kenara bırakarak, ilerleyen günlerdeki gökyüzü hareketleriyle birlikte daha güvende hissedeceğiniz, daha mantıklı ve kalıcı sonuçlar doğuracak kararları rahatlıkla alabileceksiniz.

 

sevgiyle

Paylaş