Merkür 30 Ağustos ‘ta saat 16:04’de Başak burcunda geri hareketine başlıyor. Durağan günleri de dikkate aldığımızda Ekim başına kadar retro hareket etkileri sürecek.
Merkür, retro süreçte iken , çözüm bulamadığımız ya da yanıldığımız, bildiğimizi sandığımız konular hakkında, ya da bitmemiş , tamamlanmamış , ucu açık işlerle ilgili bizi tekrar incelemeye, araştırmaya, analiz etmeye götürür. Zaman zaman bilinçaltımızın dürtüsü ile bu yola gireriz, zaman zaman da başkalarının vesilesiyle ve ya yaşadığımız ve bize ayna olabilecek bir olay sayesinde kafamızda soru işaretinin oluşmasıyla.  Bu süreçte iken karar alınmaz, sadece gözlem ve araştırma yapılır. Tüm fizibilite çalışmaları bitirilir, topladığımız bilgiler yardımıyla bir sonuca varılır. Kafanıza aradığınız cevap şekillense de , aksiyona geçmek için Merkür’ün ileri gidişini beklemenizde fayda var.
Genellikle bir önceki Merkür Retro periyodu sonrasında yaşadığınız konularla ilgili bağlantıları bugüne taşır. Merkür en son, Mayıs ayının sonlarına doğru ileri hareketine başlamıştı. Hatırlamak için aşağıdaki yazımı tekrar okuyabilirsiniz.

Merkür ileri harekete başlıyor

Merkür Retro an haritasını incelediğimizde, Yükselenin Oğlak olduğunu görüyoruz. Yönetici Saturn halen Mars ile birlikte güç birliği yapmakta, Ay ile olumlu açı kurarken, Güneş ile zorlu bir açı içerisinde.

İş, yükselme, terfi, uzun vadeli planlar, disiplin gerektiren konular, statü, ve profesyonel hayat ile ilgili hedefler gündemde olurken, edindiğimiz deneyimler ve inançlarımız doğrultusunda, güçlü bir motivasyon hissedebiliriz. Duygularımız egomuzu tatmin etmek için, bizi cesur yürekliliğe çağırsa da, mantığımız daha temkinli ve gerçekçi bir yaklaşımda olacak. Ego savaşları içine girmeye kalkışılırsa, özellikle iş ve profesyonel hayat içerisinde olanlar, üst düzey yöneticileri tarafından baskı ve mobbing ile karşılaşabilir, gerilimli bir ilişki içerisine girmek durumunda kalabilirler. Dolayısıyla egonuzu ve kimliğinizi ortaya koyarken, biraz daha üsluba ve tavırlara dikkat etmeli , pişman olacağınız hareketlerden kaçınmalısınız. Bu durumda ne yapmalısınız?

İşte bu nokta da, Merkür’ün Retro görevini yerine getirmesine yardımcı olmalı. Bu durum, sizin duygular yerine , mantığınızla hareket etmenizi kolaylaştıracaktır. Merkür bu Retro sürecinde önce Jupiter ile buluşacak, sizi daha fazla araştırma, seyahat, görüşme yapmaya yöneltebilir, özellikle iş konuları hakkında belki de yeni fırsat ve olanakları değerlendirmek adına arayışlara sokabilir, çevrenizdekilerle ve arkadaşlarınızla beyin fırtınası yapmanıza neden olabilir, onlardan bazı tavsiyeler alabilirsiniz.

İş konuları, çalışma şartları, çalışma arkadaşlarınız ile olan ilişkileriniz, günlük rutininiz, sağlığınız ile ilgili doktor ziyaretleri gündeminizi oluşturabilir. Size yeni fırsatlar getirebilir, özellikle 23-24 Ağustos günlerinde karşılaştığınız kişiler , yaşadıklarınız , aldığınız haberler, yaptığınız  yazışmaları tekrar gözden geçirmeniz de fayda var. Belki bir ışık olur size.

Merkür Retro sürecini tamamlayıp ileri hareketine geçtikten sonra , Güneş Terazi burcuna geçtiğinde , Ekim ayı başlangıcında Jupiter’i de yanına alacak. Böylelikle,  ilişkilerinizi kullanarak, sizi kariyer ve iş hedeflerinize ulaşmanız için gerekli zemini hazırlayacaktır. Yeni ortaklıklara girebilirsiniz. Yeni bir şirkette işe başlayabilir, ve ya bulunduğunuz işinizde daha uzlaşmacı bir tavır takınarak , ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz.

Unutmayın, bir ay boyunca yapmanız gereken Merkür’ün haritanızda etkili olduğu alanda tekrardan düşünmek, araştırmak, sorgulamak, planlamak.

Merkür’ün bu süreçte hayatınızın hangi alanında etkili olduğunu öğrenmek istiyorsanız yükseleninize göre , Ağustos ayı Burç yorumlarımı okuyabilirsiniz.

Ağustos Ayı – Burç yorumları

 

imza

Paylaş