1 Eylül’de 9 ° Başak burcunda  oluşacak Güneş Tutulması, yönetici gezegeni, Retro hareketine henüz başlamış olan Merkür ‘ün etkisi altında gerçekleşecek.

Başak burcunda olması, doğası gereği 6.ev konularını da içine alarak, hizmetliler, çalışanlar, çalışma ortamları, şartları, gündelik rutin, alışkanlıklar, sağlık konularını temsil etmektedir.

Güneş tutulması ise  , başlangıçlar, yeni oluşumlar, girişimler, bir dönemi kapatıp yenisine başlamak ile doğrudan ilintilidir. Bu konularla ilgili başlangıçlar ve girişimleri tetikleyecek, olayları karşımıza çıkarır. Retro Merkür’ün etkisi altında gerçekleşmesi ise, daha önceden başladığınız ya da denediğiniz bir yola tekrar girmek, tekrar başlamak gibi olguları hayatınıza getirebilir. Merkür’ün Jupiter ile birlikte oluşumu ise , çok fazla detaylı, hesaplı, kitaplı  analiz etmeyi gerektirecek bir işi ve ya bilgi toplamayı gerektirecek bir işi , bir organizasyonu, ve plan – programı göstermekte.  Belki de seçtiğiniz yeni yolda , çok çalışmanız , çok çabalamanız gerekiyor.

Başroldeki Güneş ve Ay ‘ın Neptün ile olumsuz açı içerisinde olması, hem mantığınızı hem de duygularınızı kandırma, ve ya avutma eğiliminde olabileceğinizi gösteriyor, diğer yandan hala Saturn – Neptun Kare açısı etkisi altında olmamız sebebiyle, gerçekler ve hayalleriniz arasındaki gel-gitler, korkular, endişeler, ya başımıza gelirseler bitmek bilmiyor.  Anlaşılıyor ki neye başlıyorsanız, neyi başlatıyorsanız, kendinizi buna mecbur hissediyor, içten içe başka şansınız olmadığını düşünüyorsunuz. Çaresizlik  ve kurban psikolojisi ile hareket etmek kolayınıza gelecek . Bu tabii ki son derece üzüntü verici bir durum olsa da elinizden başka bir şey gelmeyecek gibi görünüyor. Ya da siz öyle düşünmeyi yeğleyeceksiniz.

Güneş tutulması hangi evinizde gerçekleşiyorsa başlangıçlar o eve ait alanda olur, Merkür ‘ün retro harekette bulunduğu ev ise, bu başlangıçlar  ile ilgili araştırmayı, incelemeyi, geriye dönüp bakmayı, hesapları gözden geçirmeyi hangi alanda yapacağınızı gösterir.  Yükselen burcunuzu biliyorsanız, aşağıda tutulmanın hangi alanda sizi etkisi altına alacağını öğrenebilirsiniz.

YÜKSELEN KOÇ : Ofis içi ilişkiler, iş yeri, sağlık ve hizmet alanı, organizasyon, rutinler, fitness, diyet ve egzersiz, doğal ve sağlıklı yaşam, yardımseverlik ve başkalarına hizmet etme ile ilgili alanlarda,

YÜKSELEN BOĞA: kendini ifade etme, yaratıcılık,  romantizm, eğlence ve tatil konularında,

YÜKSELEN İKİZLER: Ev, aile , gayrimenkul alım- satım, bilinçaltı, geçmiş ile ilgili konularda,

YÜKSELEN YENGEÇ: Tüm iletişim-konuşma, düşünme, araçlar ve cihazlar , kardeşler, yakın aile ilişkileri , yakın seyahatler, eğitim ve öğretim konusunda,

YÜKSELEN ASLAN: Gelir, para ve öz değerler ile ilgili konularda,

YÜKSELEN BAŞAK: Görünüm,imaj, taze başlangıçlar, hayatla ilgili alınan kararlar ile ilgili konularda,

YÜKSELEN TERAZİ: Mahremiyet, gizlilik, izolasyon, teslimiyet, bir projenin son aşamaları, hastaneler, hapishaneler, gizli gündemler ve gizli düşmanlar ile ilgili konularda,

YÜKSELEN AKREP: Dostluklar, arkadaşlar, gruplar, sosyal etkileşim, ve uzun vadeli planlar ile ilgili konularda ,

YÜKSELEN YAY: Toplumsal statü, kariyer, profesyonel hayat,  şöhret, onur, başarılar, ödüller, baba ve ya üst düzey yöneticiler ile ilgili konularda ,

YÜKSELEN OĞLAK:  Uluslararası alanda genişleme ve uzun mesafeli seyahat, yabancı diller, ilham, iyimserlik, yayıncılık,  üniversiteler ve yüksek öğretim, din, yoga, astroloji vb. farklı felsefeler ile ilgili konularda,

YÜKSELEN KOVA: Ortak mal ve para (gayrimenkul, miras, yatırımlar), doğum, ölüm, seks, dönüşüm, gizemler, enerjiler ve okültizm gibi konularda,

YÜKSELEN BALIK: İkili ilişkiler iş ve kişisel ve sözleşmeler, evlilik ve iş anlaşmaları gibi ilişkili konularda,

 

Bu tutulma özellikle TÜRKİYE’nin, ülkemizin, Kuzey Ay Düğümü üzerinde gerçekleşecek. Bu demektir ki, ülkemiz adına bu tutulma etkisiyle verilen kararlar, yeni oluşumlar, ve girişimler son derece kadersel önem taşıyacak ve ülkemiz adına bir dönüm noktası olacak. Tutulma sesini 31/08’de duyurmaya başlayabilir.

Ülkenin yeni bir gidişata karar vermesi gibi, geçmiş deneyimlerinden almış olduğu dersler sayesinde, yeni yöntemler ve çözümler üzerinde durarak geçmişe oranla tam zıt bir anlayışla hareket etmeye başlayacağını  ve bu yönde kendini geliştirmeye karar verdiğini söyleyebiliriz. Önemli bir toplantı, görüşme, yazışma ve ya doküman, sosyal bir topluluk ve ya etkinlik ile ortaya konacak  bir durum söz konusu olabilir. Başlatılacak olan plan ve proje ile , vatan bütünlüğümüzün , milliyetçiliğimizin ve de vatanseverliğimizin altı çizilecek  ve de diğer ülkelerle olan ilişkimizi kökten etkileyecek,  bize karşı duran yabancı ülkelerin aleyhine sonuçlanabilecektir. Düğmesine basılacak konular, ülkemizin,  eğitim-öğretim kurumları, tüm medya ve iletişim ağları, (telefon, tv, posta, evraklar vs gibi), karayolları,köprüler, ulaşım ile ilgili en önemlisi de KOMŞU ÜLKELER ile ilgili olabilir.

Gündeme bomba gibi düşecek bir kararın haberini alabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, muhatabımız olan ve de bize karşı olan yabancı ülkenin ve ya ülkelerin, saman altından su yürütebileceğini bilmek, bizi kandırmasına izin vermemek olacaktır. Alınan kararlar ve girişimler ile , ülkemizin gelişmesini istemeyenlerin , suların eskisi gibi bulanık akmasını isteyenlerin dikkatini çekmeye devam edeceğiz. Bu durum her ne kadar uluslararası platformda statümüz ile ilgili bizi tehlikeli sulara soksa da , savaşmak ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Özellikle 15 Kasım 2016’dan sonra, amacımız, hedefimiz, ülkemizin asıl misyonu adına son derece net, kararlı , deneyimlerimizden büyüyerek ve de olgunlaşarak, derslerimizi alarak yolumuza devam edeceğiz. Büyük bir farkındalık ve açıklıkla , sesimizi tüm dünyaya duyuracağız. Bu tarih Türkiye için adeta bir dönüm noktası olacaktır.

8 Eylül ve civarında Mars- Chiron olumlu açısı ile birlikte , yaralarımızı, acılarımızı arttıracak ve ya şifalandıracak olaylar ile karşılaşabilir, yüksek amaç uğruna kayıplar verilebilir, eski acıların yenisi yaşanmaması için mücadele edilebilir. Ciddi bir duygu yoğunluğu yaşanabilir, milliyetçi duygularımız kabarabilir. 18 Eylül ‘de ise, yaşanan olayların meyvelerini toplayabilir, hedeflerimize doğru  istikrarlı bir şekilde yola devam edilebilir, ortaklarımız, açık düşmanlarımız ve muhataplarımızla masaya kararlılıkla oturabiliriz.

 

imza

Paylaş