Bu Yeni ay, 6 Mayıs’ta 16° Boğa burcunda gerçekleşecek. 6 may new moon

Peki bu Yeni ay, gökyüzünde bize neleri vaadediyor?

Daha önceki yazımda gökyüzündeki Retro gezegen fazlalığından bahsetmiştim. 28 Nisan’da Merkür de bu Retro gezegenlere katıldı. Bu durumu kısaca ifade edecek olursak;

-karar almadan önce çok iyi düşünmemiz,

-harekete geçmeden önce planımızı tekrar gözden geçirmemiz,

-olaylara geniş açıdan bakıp, analizler yapmamız,

-gerçekçi bir tavırla yaşadığımız olaylardan ders çıkarmamız,

-derinlemesine değişimi kabul etmemiz gerekiyor..

Ay’ın Boğa burcundaki  konumu ve  Boğa burcundaki gezegen yoğunluğu, içinde bulunduğumuz durumun, daha çok maddi güvence ve huzur ihtiyacı olduğu yönünde. Boğa’nın sabit bir burç olmasıyla birlikte,  kolay kolay riske girmek istemeyebilir, bulunduğumuz durumu ve konumu terketmek istemeyebilir, değişime karşı tepkili olabiliriz.  Saturn ve Mars gibi iki önemli gezegenin Yay burcunda ve de Retro durumda oluşu,  bizi aksiyon almaktan alıkoyuyor, ya da alıkoymalı.

Ay’ın  dahil olduğu büyük Toprak üçgeni, daha önceki yazımda belirtmiş olduğum gibi, bizim ayaklarımızı sıkı sıkı yere basmamızı, kendimizi maddi ve manevi anlamda güvence altına almamız gerektiğini söylemekte.

Fakat bu durum, yakın zamanda çok da kolay olmayabilir. Yeni ay’ın yöneticisi konumunda olan Venus, Boğa burcunda olması itibariyle oldukça güçlü. Hem  Jupiter ‘e hem de Neptün’e olan olumlu açılarıyla bizim aklımızı çelebilir, daha fazla harcama, savurganlık, keyfe ve tembelliğe düşkünlük, abartılı bir şekilde zevkimize göre yaşamaya yönlendirebilir bizi. Sanatçılar ve de yaratıcılığın kullanıldığı meslek sahipleri için ilhamın artacağı ve de hayal gücünün yükseldiği bir dönem.

Hayatın yavaşladığını  hissedebilirsiniz. Hızlandırmaya çalışmak boşuna çaba sarfetmek olacaktır. Dinlenmek, uyumak ve kendinizi akışa bırakmak en kolayı.

Bu Yeni Ay’ın Hıdırellez ile aynı zamana denk gelmesi de güzel bir tesadüf, ama unutmayın ki tesadüf diye bir şey yoktur. Her şey’in bir zamanı olduğu gibi, bir nedeni de vardır.

Hıdırellez, doğanın tazelenmesi, bereket, bolluk, şifa habercisi..Geleneklere göre, dileklerimizi kağıda çizip ya da taşlarla oluşturarak gül ağacı altına bırakmak, gömmek ve daha çeşitli yöntemler, aynı gece sabaha karşı Hızır’ın gelip onlara dokunması ve dileklerimizi gerçekleştirmek için bize yardım etmesi bu Yeni ay ile aynı zamanda olacak.

Bu kez, dileklerinizi yazarken, geçmişinizi düşünün, Retro süreç  zaten istemesek de bize bunu yaptırıyor.

Geçmişte ne yaşadınız, nasıl davrandınız, ne ile sonuçlandı, ya da istediğiniz gibi sonuçlandı mı?

Ders çıkarma ve değişim zamanı..

Bu Yeni Ay’da bırakın geçmişiniz, geleceğinizi oluştursun..

imza

Paylaş