Gökyüzünde an itibariyle şu anda  dört gezegen retro harekette bulunmakta.

Mars, Jupiter, Saturn ve  Pluto.

Mars 30 Haziran’a  kadar önce Yay sonra Akrep burcunda , Jupiter 10 Mayıs’a kadar Başak burcunda, Saturn 13 Ağustos’a kadar Yay burcunda, Pluto ise 27 Eylül’ e kadar Oğlak burcunda geri hareketine devam edecek.
28 Nisan 2016 tarihi itibariyle, gökyüzündeki bu Retro gezegenlere Merkür de katılacak ve toplamda beş gezegen Retro harekette olacak. Daha önce paylaştığım yazılarda Mars ve Merkür retro hareketinin etkilerinden bahsetmiştim.

Peki , gökyüzünde bu kadar  Retro harekette gezegen olması nasıl bir etkileşim yaratacak?

Genel olarak RETRO, İÇSELLİK ve ya İÇE DÖNÜŞ kavramları ile tanımlanır. Şu an hayatınıza bakın, sizi değiştirmeye çalışan güç ne ? Hayatınızda ne değişiyor, ya da uzun zamandan beri neyi değiştirmeye çalışıyorsunuz?  Ve siz, bu değişimde neredesiniz ? Belki belli  bir yolu katettiniz, belki direniyorsunuz, belki de değişime açıksınız fakat bu uğurda izlediğiniz yolda eksik ya da yanlış parçalar olduğunu düşünüyorsunuz.

Bu süreç, işte bu eksik ya da yanlış parçaları keşfetmek ve de doğru parçaları bulup ortaya çıkarmak için oldukça uygun. Genelde daha önce farkına varmadığınız, gözden kaçırdığınız noktalar bu içsel gözlem sırasında ortaya çıkacak. Özellikle Yay burcunda geri giden Mars ve Başak burcunda geri giden Jupiter süresince, geliştireceğiniz farklı bakış açıları , merak edip araştıracağınız yeni felsefeler, daha önce farketmediğiniz noktalara ışık tutabilir. Çeşitli yeni bilgilere ulaşabilir, yeni çözüm yolları geliştirebilirsiniz. Bulduğunuz bu yeni yollar ve bakış açılarıyla değişim yolunuzdaki taşlar tamamlanacak ve ya yer değiştirecek. Bu sürecin sonunda ileriye doğru daha rahat adımlar atacak, korkusuzca kararlarınızı verebileceksiniz.

Bu değişim yolundaki  son aydınlanma, 16 Eylül 2016’da Balık burcunda yaşanacak olan Ay tutulması ile olacak.     Ay’ın Chiron ile olumlu açısı, yüzleşmekten kaçındığınız konular hakkında içinizde artık size suçluluk duygusu hissettirmeye başlayacak ve maalesef size kaçış yeri bırakmayacak. Yüzleşmeniz gereken her ne varsa önce kabullenin. Bu dönemde gerek rüyalar, gerek enerji çalışmaları size yardımcı çözüm olacaktır.

22 Nisan’da yaşadığınız dolunay bu yolda size ilk ipucunu verdi. Korkusuzca ilerlemeye devam edin.

Değişimden korkmayın!

imza

 

Paylaş