Mars Yay burcundaki Retro hareketine, 17 Nisan 2016 tarihi itibariyle başlıyor. Haziran sonuna kadar da Akrep burcunda geri hareketine devam edecek.

Retro hareketler genelde bizi geçmişe götürür, ve ya geçmişteki insanlar ve ya konularla karşılaştırır. Şubat ayından itibaren, özellikle de ikinci yarısındaki gündeminizi gözünüzün önüne getirin. Tamamlayamadığınız ve ya çözümleyemediğiniz konular varsa bu konularla tekrar yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Yalnız bu konularla ilgili karar almak istiyorsanız maalesef doğru zaman değil.
Retro dönemler, genelde daha çok araştırma yapmak, incelemek, gözden geçirmek için uygun dönemlerdir. Eğer karar almak zorunda iseniz, bolca düşünmekte fayda var. Mars’ın doğasında şiddet, kavga, mücadele ve fevri davranışlar olması nedeniyle stres yönetimine, ve buna bağlı öfke kontrolüne dikkat etmek oldukça önemli. Eğer bu süreçte, öfke kontrolünü sağlayamazsanız, gireceğiniz tartışmalarda ciddi yara ve zarar alma olasılığınız mevcut. Retro sürecin Yay burcunun doğasıyla  birleşmesiyle,  dobra konuşmalar, abartılı davranışlar , sabırsız hareketler sergileyerek karşınızdaki ile zor anlar yaşayabilirsiniz. Mars ‘ın Akrep burcuna geçmesiyle , gezegenin yarattığı güç ikiye katlanacak. Daha rahat eyleme geçebilecek. Geçmişte yaşadığımız intikam, cinsellik, kin, gizli korkular, tutkular ve arzular gibi konular tekrar gündemimize oturabilir.

Mars bu Retro sürecinde, Mayıs ayının son haftasında önce Güneş ile karşı karşıya gelirken, ailede babanız ile ve ya kariyer hayatınızdaki üst düzey yöneticiler ile gerilim içine girebilir, tartışabilir, fikir ve eylem ayrılığına düşebilirsiniz. Mars, daha sonra Venüs ile karşı karşıya gelerek, bu defa da hayatımızdaki kadın figürlerle olan anlaşmazlıklara işaret etmekte.  Aniden aklınızı karıştırabilecek ikili ilişkilerde de bulabilirsiniz kendinizi. Bu kişiler daha önceden kafanızı kurcalayan kişiler olabilir. Haziran başında, Mars’ın Merkür ile olan karşıt açısıyla birlikte ikili ilişkilerde özellikle zıtlaşma, fikir ayrılıkları yaşanabilir, söylenmemesi gereken sözler sarfedilebilir. Parasal konularla ilgili olarak düzeni bozmamak ve ya elimizdekini tutmak adına eş, partner ve ya ortaklarla gerilim yaşayabiliriz.

Yükselen burçlara göre Mars retrosu sürecinde etkileneceğiniz alanları görebilirsiniz.

KOÇ: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte, yeni felsefeler, yurtdışı bağlantıları, uzak seyahatler, üniversite, ve ya yabancılarla olan ilişkiler alanındaki aksiyonlarınıza bir süreliğine ara verip, doğru kararlar alıp almadığınızı sorgulamaya başlayabilirsiniz. Biraz daha araştırmak , incelemek ve emin adımlarla ilerlemek isteyebilirsiniz.

BOĞA: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  yurtdışı ve ya üniversite, tıp, ya da kişisel gelişim kursları gibi sizin ufkunuzu açacak eğitimler ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz, bunun için bütçe planlaması yapabilirsiniz.

İKİZLER: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  ikili ilişkilerinizde geçmişte tartışılan bazı konular tekrar gündeme gelebilir, özellikle kültürel farklılık, din, inanç gibi konularla ilgili birlikte çözüm arama yoluna gidebilirsiniz. Karşınızdaki kişinin ve ya ortağınızın bakış açısını ve ya hayat felsefesini anlamak için çaba sarfedebilirsiniz.

YENGEÇ: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  ofis içindeki çalışma şartlarınızı gözden geçirebilir, sorgulayabilir, ya da tartışmacı bir tutum sergileyebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız içerisinde tartışmalar yaşanabilir. Agresif bir tutum sergileyebilirsiniz. Günlük rutininizde motivasyonunuz düşebilir, kendinizi bitkin ve yorgun hissedebilirsiniz.  Sağlığınızla ilgili bakış açınızı sorgulayabilir, sağlıklı beslenme , diyet gibi konularla ilgili kendinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

ASLAN: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  kendinizi ifade şeklinizi ve bununla ilgili bakış açınızı sorgulayabilir, yaratıcılığınızla ilgili motivasyonunuzun düştüğünü hissedebilir, projelerinizi tamamlamak için kendinizi zorlayabilirsiniz.  Aşk hayatınızdaki pürüzlerle ilgili hareketlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Flört ve ya sevgililer ile ilgili geçmişe dönük konuları tekrar gündeme getirebilirsiniz.

BAŞAK: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  aileniz, ve ya yuvanız, evinizle ilgili  bir değişimden geçtiğinizi gösterebilir, evinizle ilgili taşınma, tamirat gibi durumlar fiziksel efor sarfetmenize neden olabilir. Aile içinde geçmiş konularla ilgili tartışmalar gündeme gelebilir, bakış açısı farkından dolayı aile içindeki kişilerle gerginlik yaşayabilirsiniz. Bilinçaltınız ve ya anılarınız, geçmişiniz ile ilgili konuları irdeleyebilirsiniz,  bu da içsel anlamda fırtınalar yaşamanıza neden olabilir.

TERAZİ: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  eğitim , öğrenim konuları üzerinde, kardeşleriniz, yakın çevreniz ile olan iletişiminiz ile ilgili konular gündeme gelebilir.Eğer okuyorsanız ve ya yazıyorsanız, sonuçlanmamış projeler üzerinde tekrar çalışabilirsiniz. Anlamadığınız konuları tekrar edebilirsiniz. Hırsınız ve motivasyonunuzu kaybettiğinizi düşünebilir, tamamlamak adına bu yönde kendinizi zorlayabilirsiniz. Kardeşler ve ya yakın akrabalarla, geçmişteki problemli konular tekrar gündeme gelebilir, gerilim arttırıcı konuşmalar  yapılabilir. Trafikte giderken oluşabilecek kazalara dikkat etmelisiniz.

AKREP: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  gelirlerinizi gözden geçirebilir, bütçeleme yapabilir, ek gelir elde etmek için kafa yorabilirsiniz. Daha fazla gelir elde etmeniz gerekğini düşünüp çalıştığınız işi sorgulayabilirsiniz.

YAY: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  kendi hayat felsefenizi sorgulamaya, geçmişe dönük kararlarınızı sorgulamaya tekrar incelemeye başlayabilirsiniz.  Başkalarına kendi hayat felsefenizi anlatarak , onların bakış açılarını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Daha önce seyahat ettiğiniz uzak rotalara, tekrar gitmek isteyebilirsiniz, ya da gitme kararı alabilirsiniz.

OĞLAK: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  içsel yüzleşmeler yapmaktan kaçınabilir, rüyalarınız , kabuslarınız artabilir, uyku problemleri çekebilirsiniz. Bu süreç karar almak için doğru bir zaman olmayacaktır.

KOVA: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  planlarınızı gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Kafanıza tam oturmayan, emin olmadığınız noktaları tekrar incelemek isteyebilirsiniz. Uzun vadeli projelerinizi gerçekleştirmek için sabırsızlık hissedebilirsiniz. Engellerle karşılaşabilir, motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Sabırlı ve sebatkar olmakta fayda var.

BALIK: Mars’ın  17 Nisan’da Yay burcunda gerilemesiyle birlikte,  kendinizi kariyerinizde köşeye sıkışmış gibi hissedebilirsiniz. Sizi çalıştığınız pozisyonun tam anlamıyla tatmin etmediğini  düşünebilir, üst düzey yöneticilerinizle , olaylara farklı bakış açınız nedeniyle tartışabilir, gerilim içerisinde olabilirsiniz.

imza

Paylaş