merkür retroMerkür Retro pozisyonuna 28 Nisan 2016 tarihinde başlıyor. 22 Mayıs 2016’ya kadar da bu hareketine devam edecek. Her ne kadar 22 Mayıs’ta ileri gitmeye başlasa da, biz 7-8 Haziran 2016 tarihine kadar , etkisini hissetmeye devam edeceğiz.

Retro hareket nedir ? Ne değildir? Gökyüzünde hiç bir gezegen geri gitmez. Yörüngelerinde hareket ederken hızları, değişebilir. Şimdi hızlı giden bir araçta olduğunuzu düşünün. Ve benzer hızda giden bir başka aracın sizinle beraber seyir ettiğini gözünüzde canlandırın.. Sizin hızınız birden arttığında, diğerinin bir an için durduğunu ve geride kaldığını gözlemlersiniz, ya da siz sanki duruyor da, o geri gidiyormuş  gibi algılarsınız. Bu işlemin aynısının gezegenlere uygulanışına, Retro hareket diyoruz. Hayatlarımıza etkisi ise, tamamen bu algıyla alakalı. Genel olarak önce anlamıyoruz kim geri gidiyor, o araba mı ? yoksa biz mi hızla ileri? duruyor mu? hareket ediyor mu ?..

İşte gezegen anlamı burada devreye giriyor.

Merkür iletişim ve rasyonel düşünme biçimimizi simgeler. Kardeşler, trafik, kısa ve yakın seyahatler, ticaret gibi olguları da içerir. Merkür retro sürecinde iletişimsel problemler, elektronik cihazların bozulması , gecikmeler bu hareketin sonuçları arasında sayılır.

Retro süreçler, karar almak için çok da uygun zamanlar değildir. Özellikle Merkür retrolarında, düşüncelerde ve iletişimde netlik problemi yaşanabilir, aldığımız bilgiler ve ya haberlerdeki doğruluk payı azalabilir, dolayısıyla biraz daha şüpheci yaklaşmakta fayda var.  Bu süreç,  araştırma , inceleme, gözden geçirme,  çalıştığımız konuları tekrarlama  gibi eylemler için daha uygundur. İmza atmak zorundaysanız, evrakları tekrar tekrar okumanız gerekebilir. Ya da kararlar almak zorundaysanız, tüm noktaları gözden geçirmemiz gerekebilir. Aceleniz yoksa Merkür’ün ileri hareketiyle birlikte , yani gölge etkisini de katarsak, Haziran’ın 7-8’ine kadar bekleyin, derim.

Gelelim gökyüzündeki Merkür Retro anına.

Merkür’ün Boğa burcunda oluşu, ve gökyüzündeki toprak üçgeni ,  fikirlerimizin ve iletişimimizin daha çok finansal, maddi konular hakkında olacağını gösteriyor.  Kendimizi güvende ve huzurda hissetmek, en temel ihtiyacımız olacak. Bu bağlamda, eskiye gidip, geçmişte aldığımız maddi kararları gözden geçirebilir, ya da maddi karar almak üzereysek, gerçekten doğru karar alıp almadığımızı sorgulayabiliriz. Yaşadığımız her ne olursa olsun, somut veriler ve ya bulgularla hareket etmek isteyeceğiz. Ayaklarımız gerçek anlamda yere sağlam basmak istiyor.

Ay’ın konumu itibariyle ,  daha disiplinli ve daha kararlı bir ruh hali içinde olduğumu gösteriyor. Pluto ile olumlu açısı ile birlikte ise,  kariyer hedefleri , profesyonel hayatımız,  sorumluluklarımız ile ilgili  ihtiyaçlarımızı ön plana  çıkaracaktır. Zaten bizi maddi anlamda düşünmeye yönelten de bu ihtiyaçlar. Kaçınılmaz değişimler kapıda.

9 Mayıs oldukça önemli bir tarih. Çünkü Merkür ‘ün CAZİMİ  pozisyonu gerçekleşecek . Bu pozisyonda, Merkür  işlevini tam anlamıyla yerine getiremez, yani Güneşin tam kalbinde oluşu ve kontrolün Güneş’te oluşu, Merkür’ün etkisini azaltır. Venüs’ün de hemen yanı başlarında olması ve Boğa burcundaki  gezegen yığılımı ile birlikte, çok çok kısa bir süre için, güzel fırsatları bize getirebilir.

13-14 Mayıs tarihlerinde ise, eskiyi bırakıp, yeniye  gitme gibi konularda ikilem yaşayabiliriz. Ay ve Merkür’ün Ay düğümlerine yaptığı olumlu açılar, bu konudaki fikirlerimize, ve ya soru işaretlerimize, çözüm bulma konusunda çok da zorluk çekmeyeceğimizi gösteriyor. Gerek alışkanlıklarımız, yeteneklerimiz ya da geçmişte aldığımız yaralar olsun, gerekse yeni geliştireceğimiz yöntemler olsun , gerekse kariyer yolundaki hedeflerimize kararlı ilerleyişimiz bu yolda bize yardımcı olacak. Bu bağlamda kadın figürler önem taşımakta,  kariyer hayatınızdaki yönetici konumdaki kadınlardan  ve ya dominant kadın figürlerden destek görebilir, onlardan yardım isteyebilirsiniz. Başkalarıyla fikir alışverişlerinde bulunup, yeni çözümlere olan bakış açımızı değiştirebiliriz.

Retro etkisi süresince, karşımıza eski ortaklar ve ya partnerler çıkabilir, onlarla karşılaşabilir, eski sevgililer gündeme gelebilir. Bu kişiler ile ilgili finansal olanaklar bize sunulabilir. Kafanızda daha önce bitirdiğiniz bir aşk ilişkisi, tekrar önünüze çıkabilir. Bu retronun doğasıyla birlikte yaşanabilecek bir durum olsa da, bilinçaltımızda hala onlardan koparamadığımız bağlar olduğunu gösterir ki, işte bu nokta da bitmesi gerektiğini anlar, Merkür ileri hareketine geçtiğinde de, ne kadar doğru yolda olduğumuzu farkederiz.  Dolasıyla, geçmişteki ilişkilerimiz ile ilgili bu yanılgıya düşmemek de fayda var.

Gökyüzündeki bu olumlu açılar,  retro sürecinde eğer dikkatli davranırsak, zarar almayacağımızı gösteriyor. Hatta eğer araştırmamızı düzgün yaparsak, çok güzel hasatların bizi beklediği yönünde. Bunun için sadece sabır ve sebat gerekiyor. Geçirdiğimiz dolunay ile yaşadığımız yüzleşme ve  içsel değişim, dönüşümün, buna yardımcı olacağı kesin. Farkındalık seviyemiz ne kadar artarsa, kendimize olan güvenimiz ve olaylar üzerindeki kontrol gücümüz o derece artar.

Sabırlı ve azimli olun..

imza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş